Festivalul Brazilor de Craciun: S-au strans 770.000 de euro, pentru educatia copiilor vulnerabili. Care a fost cel mai scump brad

Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 17:46
3319 citiri
Festivalul Brazilor de Craciun: S-au strans 770.000 de euro, pentru educatia copiilor vulnerabili. Care a fost cel mai scump brad
Foto: Salvati Copiii Romania

Editia de majorat a Festivalului Brazilor de Craciun a reusit sa adune suma de 770.000 de euro, fonduri care vor fi utilizate in cele 29 de programe Scoala dupa Scoala dezvoltate de Salvati Copiii Romania.

In cadrul Galei, prezentata de Andreea Raicu si Amalia Nastase, au fost licitati brazi unici, special creati de designeri renumiti pentru acest eveniment.

Momentele artistice de exceptie au fost sustinute de Bogdan Bolohan & Carla Nicole Munteanu (10 ani) si de IRINA RIMES.

La Gala organizata joi seara in incinta Stejarii Contry Club, au participat peste 250 de personalitati din mediul de afaceri, media, arta si cultura.

In primele 17 editii de pana acum ale Festivalului Brazilor de Craciun, Salvati Copiii a strans fonduri in valoare de 4.547.800 euro, bani care au sprijinit integrarea educationala pentru 34.485 de copii.

Editia de majorat

De 18 ani consecutiv, Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un eveniment - reper, care asaza dreptul la scoala al copilului in centrul agendei publice.

In cadrul Galei Festivalului Brazilor de Craciun, brazii conceputi si donati de catre designeri celebri din Romania au fost licitati cu sume cuprinse intre 3.000 de euro si 137.000 de euro, de companiile care si-au asumat sprijinirea activa a programelor Scoala dupa Scoala derulate de Salvati Copiii.

Cel mai licitat brad a fost creat de Dhaniel Nora - Purple Flowers, cu sprijinul Sephora, cu numele "In suflet", pentru care a fost licitata suma de 77.000 de euro (Lidl Romania) si 60.000 euro (Kaufland Romania), fiind achizitionat in final de prima companie.

Cel mai scump brad a fost creat de arhitectii Alina Vilcu si Omid Ghannad - Inside Academy, achizitionat de Kaufland Romania cu suma de 80.000 euro.

Suma record de 230.000 de euro a fost donata de Kaufland Romania pentru achizitia a patru brazi, aceasta fiind cea mai mare suma donata vreodata, pana acum, la Festivalul Brazilor de Craciun de o singura companie.

"La capatul a 18 ani, in care binele a dospit si crescut, am inteles in aceasta seara de majorat a Festivalului, ca marea noastra reusita este aceea a binelui comun. Am reusit, impreuna, sa ne punem in slujba aceluiasi bine, sa construim pentru el, sa avem incredere unul in celalalt, pentru a-i putea ajuta pe copiii care au nevoie sa creada ca oamenii mari ii vor proteja. Festivalul Brazilor de Craciun a devenit un atelier al binelui, un exemplu ireversibil ca solidaritatea sociala este temelia unei constructii care sa fie folositoare intregii societati", a spus Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania

"Ma bucur pentru ca sunt parte a acestui festival al binelui si multumesc din suflet pentru sprijin Lidl Romania, Kaufland Romania si Sephora Romania. Craciunul este prilejul de a multumi celor din jur pentru ca ne sunt alaturi. Eu multumesc copiilor pe care Organizatia Salvati Copiii ii sprijina, pentru ca ma invata cum sa ajut, cum sa fiu un om implinit, prin solidaritatea cu cei mici si mai vulnerabili. Ma bucur pentru ca sunt parte a acestui festival al binelui. Ma inclin cu respect in fata voastra" a spus Dhaniel Nora.

Cateva date de context:

* In perioada 2010-2017, intre 25.000 si 35.000 de copii au abandonat, anual, invatamantul primar si gimnazial, conform statisticilor INS. Numai in anul scolar 2016-2017, 26.850 de copii au parasit scoala, inainte de incheierea ciclului gimnazial.

* In ceea ce priveste accesul copiilor din Romania, cu varsta intre 6 si 12 ani, la servicii de tip after-school, indiferent de mediul de provenienta al familiei sau de venituri, 84,1% dintre copii nu au acces, in conditiile in care media UE este de 65,9%. In marile orase, doar 6% dintre copiii care provin din familii vulnerabile au acces gratuit la servicii educationale de suport, in vreme ce in orasele mici procentul ajunge la 38,6%. In ceea ce priveste situatia copiilor din mediul rural, dintre cei care provin din familii afectate de saracie relativa, numai 8,9% beneficiaza gratuit de programe de sprijin pentru educatie.

* Din experienta Organizatiei Salvati Copiii, integrarea in programul Scoala dupa Scoala are un impact pozitiv clar asupra succesului scolar al copiilor. Cu toate acestea, in anul scolar 2017-2018, din cele 3.930 de scoli din Romania, doar 394 de scoli au fost avizate de inspectoratele scolare sa desfasoare programul Scoala dupa Scoala si 34.087 de copii au frecventat aceste programe (date colectate de Salvati Copiii de la inspectoratele scolare judetene si Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti).

* Costurile programelor Scoala dupa Scoala, suportate de parinti, variaza intre 25 lei/elev/luna (in situatiile in care serviciile sunt subventionate de autoritati) si 1.000 lei/elev/luna.

Brazii editiei 2018 au fost creati de:

Doina Levintza | Stephan Pelger & Club Med | Inside Academy & JYSK Romania | Dhaniel Nora - Purple Flowers & Sephora | Dorin Negrau | Octavian Roman - Creativ Interior, cu sprijinul Stwoodio | WizzDesign & Iulia Totoianu, cu sprijinul Libris.ro | Anca Fetcu Lupu, cu sprijinul Olin & Oscar Downstream | Nicu Bocancea & Floraria Iris | Veronica Schmidt & Fundatia Michael Schmidt | Laura Hincu & Green Spots | Art Safari Bucuresti | Anton Sandu & STYLAND | Tudor Laban & Obsentum | Adela Parvu & Stona.ro | Ioana Uretu - Carti, Dulciuri si Flori & Metropolitan Jewelry | Maria Finta, Ioana Vallimarescu & Luiza Niculusca & Time Critical Line | Mihaela Bachmann | Ana & Maria Mohonea - Architectural Christmas.

Acestora li s-a alaturat bradul realizat de Salvati Copiii, creat de Stefania Mircea si 12 copii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#brazi licitatie abandon scolar Salvati Copiii , #stiri life style