Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

Orasul care vrea sa dea anticonceptionale pescarusilor

Orasul care vrea sa dea anticonceptionale pescarusilor
Foto: Arhiva Ziare.com
Orasul belgian Blankenberge, din nordul tarii, preconizeaza sa amplaseze in diferite puncte hrana cu anticonceptionale destinata pescarusilor pentru a reduce astfel numarul acestor pasari.

Prezenta pescarusilor in zonele de coasta este foarte raspandita si de multe ori devine o adevarata bataie de cap pentru locuitorii din zona, din cauza prejudiciilor aduse cladirilor, temperamentului lor agresiv si zgomotului provocat, relateaza EFE.

"Vom fi primii in Europa, desi ideea nu este noua. Tehnica a fost deja implementata la Venetia si Barcelona, dar in cazul porumbeilor. Inca nu a fost testata pentru pescarusi", a explicat primarul orasului, Ivan De Clerck.

Primaria din Barcelona a instalat in trecut dispozitive care furnizeaza malai amestecat cu nicarbazin (B2b), o substanta contraceptiva pentru pasari, iar numarul porumbeilor a scazut cu aproximativ 20% in primul an si cu 70-80% dupa 4 sau 5 ani.
Inca nu s-a stabilit data lansarii proiectului la Blankenberge, insa de saptamana viitoare se prevede o cartografiere a orasului cu ajutorul dronelor pentru a detecta cuiburile de pescarusi.

Pe de alta parte, Asociatia Flamanda de Protectie a Pasarilor a considerat masura drept "o prostie" si asigura ca doar cativa pescarusi vor inghiti aceste pilule contraceptive, ceea ce nu va evita ca majoritatea pasarilor sa se reproduca in continuare.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 15 Aprilie 2018, ora 13:56

 Articol citit de 2092 ori

Citeste si: