Locatii de nunta - in aer liber sau in interior?

Advertorial
Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 11:54
20828 citiri
Locatii de nunta - in aer liber sau in interior?

Ai spus "DA"? Inseamna ca acum esti in etapa de planificare a nuntii. Odata ce ai stabilit cu aproximatie data nuntii, trebuie sa alegi locatia. Iti doresti o nunta in aer liber sau una intr-un restaurant / ballroom?

Am putea imparti locatiile de nunta in doua mari categorii:

Locatii de nunta traditionale, in interior: restaurant, sala de ballroom hotel, complexe cu saloane de nunti.

Locatii pentru nunti in aer liber: printre/langa ruinele unei cetati, intr-o gradina cocheta, in padure, la malul marii, pe un ponton in mijlocul lacului.

Unele cupluri isi doresc o nunta atipica si iau in considerare o locatie in aer liber.

In teorie, poti realiza cu succes o nunta atipica, insa in practica intervin tot felul de impedimente.

Aceste locatii inedite sunt fezabile pentru cununia civila sau ceremonia religioasa si pentru un numar restrans de invitati. Chiar si asa, trebuie sa luati in considerare posibilele suprize neplacute.

Sa ne imaginam ca ati hotarat sa organizati o nunta de zi, intr-o gradina decorata boem. Desigur, data nuntii trebuie aleasa din timp si comunicata invitatilor.

Chiar daca precizia previziunilor meteorologice este in prezent destul de ridicata, surprizele neplacute pot aparea.

Cat de dezamagiti veti fi daca in ziua nuntii ploua si/sau bate un vant puternic si trebuie sa ingramaditi invitatii undeva in interior?

Sa luam in considerare si scenariul unei petreceri de nunti, seara, in aer liber, la malul marii ori langa un lac. Desi sunt locatii inedite si romantice, s-ar putea ca distractia invitatilor sa fie impiedicata de prezenta insectelor.

Desigur, multe locatii de nunta in aer liber ofera si un spatiu inchis pentru invitati, tocmai in eventualitatea unor suprize neplacute. Insa, care mai este farmecul nuntii? S-ar putea sa fiti foarte dezamagiti cand vi se vor strica planurile initiale.

De asemenea, daca alegeti o locatie de nunta in aer liber, luati in considerare tot felul de aspecte organizatorice. Sa presupunem ca nunta va avea loc in padure sau langa ruinele unei cetati; Invitatii pot ajunge cu usurinta la locatie? Cum veti transporta si unde veti depozita mancarea si bauturile? Aveti acces la o sursa de curent pentru lumini, microfoane?

In cazul unei nunti in interior, organizarea este mult mai usoara si stresul minim, deoarece totul este tinut sub control.

In prezent, oferta locatiilor este variata: restaurant, hotel, ballroom, discoteca, pensiune la munte, castel, cort. Fiecare varianta are avantajele si dezavantajele sale, alegerea fiind luata in functie de buget, numar de invitati, gusturi estetice.

The Best Ballroom Bucuresti subliniaza o diferenta importanta intre localurile clasice si locatiile de nunta de tip ballroom: "o incapere cu "colturi ascunse", in forma de L sau de T, ori una cu separeuri sau cu foarte multe coloane plasate central poate impiedica socializarea invitatilor si, implicit, poate diminua succesul evenimentului".

Saloanele de nunta tip ballroom sunt open-space, astfel ca pot gazdui un numar mare de invitati la mese si au spatiu suficient pentru orchestra si ringul de dans.

Multe locatii au saloane de nunta decorate exclusivist, echipate si amenajate complet, nefiind necesar sa veniti de acasa cu aranjamente de masa sau aranjamente florale pentru sala.

De asemenea, unele locatii de nunta au parcare proprie, pazita, aspect foarte important in orasele mari, deoarece nimeni nu isi doreste ca invitatii sa ajunga stresati la petrecere.

O optiune foarte utila, propusa de unele locatii de nunta, este locul de joaca pentru copii. Cu siguranta unii dintre invitatii vostri au copii si nu prea au cui sa ii lase in grija.

Cei mici se pot juca cu alti copii cand se plictisesc de petrecerea adultilor si pot dormi cand obosesc, sub atenta supreveghere a unui adult.

Pot aparea probleme cu spatiile inchise cand sistemul de climatizare nu exista sau nu este suficient de puternic. Nu uitati sa discutati acest aspect cu organizatorii, inainte de a semna un contract.

In concluzie, daca va doriti o nunta atipica, romantica, boema, cu siguranta locatiile de nunta in aer liber sunt optiunea ideala. Insa, daca nu sunteti dispusi sa va asumati riscurile sau daca nu aveti bugetul necesar, optati pentru varianta unei nunti in interior.

Unele cupluri tin foarte mult la aspectul locatiei si la calitatea serviciilor, dorindu-si un eveniment rafinat, in timp ce altele vor o petrecere restransa, punand pret pe distractie si mai putin pe locatie. Nu exista o alegere mai buna ca alta. Este o chestiune de preferinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#salon nunta, #locatie nunta , #nunta