Intrebarea care te ajuta sa devii cel mai bun parinte

Sambata, 13 Octombrie 2018, ora 10:00
9278 citiri
Intrebarea care te ajuta sa devii cel mai bun parinte
Foto: CC0 Creative Commons

Nu e usor sa fii parinte, insa cu siguranta este cea mai frumoasa misiune pe care o putem avea in aceasta viata. Dincolo de regulile de parenting neconditionat, dincolo de sfaturile oferite de specialisti sau de educatia pe care am primit-o la randul nostru de la parinti, exista o intrebare care iti asigura succesul in relatia parinte-copil. Si e bine sa o folosim ori de cate ori avem dubii.

Cum as putea sa fiu o mama mai buna? Sau cum as putea fi un tata mai bun?

Aceasta este intrebarea pe care o poti folosi de fiecare data cand ai nevoie de confirmari din partea copilului tau. Si ce specialist ar putea sa-ti ofere cele mai bune raspunsuri, daca nu propriul tau copil?

Mai mult decat atat, punandu-i o asemenea intrebare, copilul va intelege ca iti pasa, ca esti dispus sa-l asculti, ca si tu poti face greseli pe care le poti remedia ulterior, dar mai ales, copilul va avea certitudinea ca tii cont de parerile lui. Si asta este poate cel mai important lucru cand vine vorba despre consolidarea relatiei voastre.

Aceasta intrebare nu numai ca asigura o evolutie frumoasa in relatia voastra, insa il va ajuta pe copil mai tarziu sa accepte criticile celor din jur intr-un mod pozitiv. Critici constructive.

Traim vremuri in care timpul este limitat, locul de munca poate e prea solicitant, iar stresul isi poate pune amprenta pe rabdarea noastra. Ce facem cu sentimentul de vinovatie care ne cuprinde uneori? Ai incredere in copilul tau si discuta cu el!

Adresandu-i aceasta intrebare "Cum pot fi un parinte mai bun pentru tine?" ii dai sansa sa-ti spuna daca isi doreste sa petreceti mai mult timp impreuna sau daca il deranjeaza ceva. Este una dintre intrebarile care iti ofera raspunsuri pretioase, asa ca nu-ti fie teama sa o folosesti.

Imagineaza-ti ce efect poate avea chiar si in relatia de cuplu! Asa cum spuneam mai sus, uneori poate nu suntem atat de atenti fata de celalalt pe cat ne-am dori. Pur si simplu ne pot scapa anumite lucruri din vedere si e firesc. Suntem oameni! Avem dreptul sa gresim.

Insa aceasta intrebare inseamna asumare, curaj si evolutie. Asumare pentru ca exista sansa sa nu-ti placa raspunsurile pe care le primesti, curaj pentru ca nu e deloc usor sa-ti arati vulnerabilitatile si evolutie pentru ca iti accepti greselile si incerci sa le remediezi.

Rabdare multa, dragi parinti! Si nu uitati: comunicarea este importanta atat in relatia parinte-copil, cat si in relatia de cuplu!

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#sfaturi parenting, #sfaturi parinti, #crestere copil , #copii