Inspira-te din tendintele anului 2019 ca sa te imbraci mai bine la birou

Advertorial
Joi, 13 Decembrie 2018, ora 13:15
25612 citiri
Inspira-te din tendintele anului 2019 ca sa te imbraci mai bine la birou

Modul in care te imbraci la birou poate avea un impact mai mare decat crezi asupra carierei tale. Studiile arata ca modul in care ne imbracam ne influenteaza activitatea profesionala in mai multe moduri. O tinuta office aspectuoasa te ajuta sa faci o impresie placuta si sa ai mai multa incredere in fortele proprii.

Interesant este ca imbracamintea ne influenteaza chiar si modul de gandire. Intr-un studiu citat de Business Insider, persoanele care s-au imbracat elegant au avut tendinta sa gandeasca mai abstract si sa se orienteze dupa imaginea de ansamblu a mediului lor, pe cand cei imbracati lejer s-au concentrat mai mult pe detalii.

Nu ar trebui sa subestimezi importanta modului in care te imbraci la locul de munca, insa uneori poate fi greu sa ai o tinuta stilata, dar profesionista. In unele dimineti, se poate intampla sa nu ai suficient timp la dispozitie sa fii creativa cu tinutele tale, iar pe masura ce trece timpul, poti realiza ca garderoba ta e plina de haine demodate.

De aceea, poate fi util sa consulti din timp tendintele si sa alegi tinute pentru birou care vor fi la moda si anul viitor. La Poema, gasesti o gama larga de haine office si rochii de zi care integreaza intr-un mod discret tendintele din moda. Acestea sunt suficient de clasice incat sa fie ideale pentru birou, dar si suficient de moderne incat sa gasesti modele in ton cu noile trenduri.

In plus, ce poate fi mai eficient dimineata decat sa alegi o rochie, fara sa mai fie nevoie sa potrivesti mai multe piese vestimentare (asa cum trebuie atunci cand optezi pentru sacou, camasa si pantaloni sau fusta).

Iata cateva din tendintele anului urmator din care te poti inspira atunci cand iti compui o tinuta pentru munca:

Haine cu funde

O mica funda poate fi detaliul care transforma o rochie simpla, iar o bluza cu funda devine automat mai eleganta. In acest sezon, se poarta toate tipurile de funde, fie ca sunt pe umar, la gat, la spate, pe sold sau pe talie. Acestea au fost prezente in special in colectia casei de moda Erdem, dar au aparut si la Valentino, Moschino, Celine si Richard Queen.

Chiar daca fundele supradimensionate au fost, de asemenea, in tendinte, ele nu sunt tocmai potrivite pentru birou, asa ca limiteaza-te la cele de dimensiuni rezonabile.

Rochii cu umeri bufanti

Moda umerilor bufanti s-a intors. In 2019, se vor purta atat rochii, cat si bluze cu umerii accentuati. Acestia nu vor fi structurati sau geometrici ca in alti ani, ci se prefera o abordare mai lejera. La birou, o rochie office cu umeri bufanti poate fi o tinuta eleganta si plina de personalitate.

Rochii cu umeri bufanti au fost incluse in colectiile din 2019 a unor branduri precum Saint Laurent, Brock Collection si Rodarte. Daca alegi o rochie sau o bluza cu umeri bufanti, opteaza pentru accesorii simple, ca sa eviti un aspect incarcat.

Rochii si fuste cu pliuri

Dupa cativa ani de purtat rochii si fuste office, garderoba are tendinta de a deveni monotona. Ca sa previi acest lucru, opteaza pentru croieli diferite de cele pe care le alegi de obicei. Daca in general porti rochii si fuste drepte, ai putea sa iti diversifici garderoba adaugand cateva articole cu pliuri.

Anul viitor se vor purta pliurile mici si discrete, tendinta care a fost observata in colectii de la Givenchy, Preen by Thornton Bregazzi si Balmain, potrivit Glamour. Un motiv in plus sa optezi pentru pliuri este aspectul lor deosebit, care genereaza ideea de miscare.

Jachete impermeabile

E dificil sa te asiguri ca arati impecabil atunci cand mergi la birou pe vreme rea. Cu o jacheta impermeabila lunga, iti protejezi hainele de ploaie, dar esti si in ton cu tendintele.

Diferite modele au fost incluse in colectiile unor case de moda precum Marc Jacobs, Max Mara sau Jil Sander.

Sursa foto: Deposit Photos

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#tendinte moda 2019, #rochii office , #moda