Gateste cu suflet: Obraji de porc in sos de ciocolata cu crema de cartof trufat

Sambata, 15 Octombrie 2016, ora 11:06
33162 citiri
Gateste cu suflet: Obraji de porc in sos de ciocolata cu crema de cartof trufat
Foto: Facebook/Andrei Voica Masterchef

Daca v-ati petrecut, la fel ca si mine, cea mai frumoasa parte din copilarie, la tara, alaturi de bunici, va amintiti cu siguranta gustul de carne de porc, realizata in stilul nostru traditional.

Acum ca deja frigul a inceput sa-si faca prezenta in viata noastra, ca simtim raceala pe pielea noastra, ca mirosim fumul din hornuri pe strada, ne gandim deja la o masa calda, plina de proteine si vitamine, astfel incat sa ne ajute sa trecem usor peste sezonul rece. Este in natura noastra umana sa cautam un astfel de preparat de tip "comfort food" - care ne face pur si simplu fericiti, un festin hedonist care sa ne sustina reincarcarea bateriilor.

Pentru mine, aceasta modalitate de a servi o parte ignorata (pe nedrept) din porc, obrajorii, are o conotatie sentimentala importanta. Dupa doar prima gura din continutul acestei farfurii, cei trei chefi jurati din competitia Masterchef si-au dat primul vot de confirmare - mi-au permis sa intru in competitia pe care am castigat-o in cele din urma si care mi-a schimbat viata.

Sa va spun in cateva cuvinte ce au simtit - o bucata moale, usor de mestecat, gelatinoasa de obrajori, facuti lent si imersati in sos foarte aromat. E o experienta unica si va garantez ca dupa prima incercare, pentru cei care au un astfel de curaj, aceasta cina va deveni o obisnuinta in casa voastra, iar ceilalti membri ai familiei si prietenii va vor cere acest festin iar si iar.

Obrajorii se gasesc in piete, sunt foarte ieftini si puteti ruga macelarul sa va pregateasca ceva bucati. Va fi cea mai buna afacere pentru voi - un preparat extravagant, cu gust si cu texture noi pentru un pret infim!

Obrajii de porc in sos de ciocolata cu crema de cartof trufat

Ingrediente:

Opt bucati de obraji de porc (pentru patru persoane)

Pentru Sos:

-o ceapa;

-un praz;

-500 gr rosii;

-doi morcovi;

-o cana vin rosu;

-doua cubulete de ciocolata;

-bouquet garni: rozmarin, cimbrisor, foi defin, usturoi;

-brandy pentru flambare (optional) ;

-o cana de supa de pui.

Citeste cum se prepara si Supa crema de praz cu sos sweet chilly

Pentru crema de cartofi cu ulei de trufe:

-cartofi;

-ulei trufe;

-unt;

-smantana dulce.

Mod de preparare:

Se dau prin faina obrajii de porc si se "sigileaza" in ulei la foc mare. Se scot orbajii din oala si se introduc legumele: ceapa, praz, morcov. Se calesc legumele pana ce ceapa devine transparenta, se flambeaza cu coniac, dupa care se toarna vinul rosu si se lasa pana ce alcoolul se evapora.

Dupa ce s-a evaporat alcoolul se adauga sosul de rosii si supa de pui. Se introduc din nou obrajii de porc, se acopera si se lasa la foc mic timp de 3-4 ore. Se scot obrajii de porc, se blendeaza toata compozitia ramasa si se strecoara prin sita.

Vezi si reteta pentru Para in sos de vin rosu

Se pune sosul din nou la foc, se adauga doua cubulete de ciocolata si obrajii de porc pentru inca 15 min.

Crema de cartof trufat: Cartofii se fierb in lapte dupa care se introduc in blender impreuna cu o lingura de ulei de trufe, unt, sare, piper si smantana.

Servire:

- Crema de cartof trufat

- Obraji de porc (3-4-5- buc)

- Rosie cherry prajita

- Patrunjel cret

- Microgreens

- Pimento de padron (ardei verde mic) prajit

Sa aveti pofta!

Foto: Andrei Voica

Andrei Voica este unul dintre castigatorii emisiunii-concurs Masterchef

Andrei Voica Masterchef

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Obrajii porc sos ciocolata, #reteta obraji sos ciocolata , #bucatarie
Comentarii