Escapadele unui motan au provocat o disputa juridica de 20.000 de lire sterline

Vineri, 17 Ianuarie 2020, ora 16:50
7195 citiri
Escapadele unui motan au provocat o disputa juridica de 20.000 de lire sterline
Foto: Arhiva Pixabay

O psihoterapeuta din Marea Britanie, intrigata de absentele prelungite ale motanului sau, a pornit o ancheta ale carei concluzii au determinat-o sa initieze proceduri judiciare de zeci de mii de euro pentru a interzice vecinei sale sa-i hraneasca felina infidela.

Dupa fiecare dintre escapadele sale, Ozzy, un Maine Coon cenusiu cu alb din cartierul rezidential Brackenbury Village din Londra, se intorcea cu burta plina si cu blana matasoasa, potrivit relatarilor din mai multe publicatii britanice.

Pentru a rezolva misterul, proprietara sa, a carei familie era foarte suparata de aceste absente, a montat la gatul felinei o zgarda cu localizare GPS, in noiembrie 2015, relateaza vineri AFP.

Dispozitivul a tradat viata secreta a lui Ozzy. Acesta isi petrecea timpul la cateva usi distanta, la o vecina, o cunoscuta peisagista.

Psihoterapeuta si sotul ei au gasit de opt ori la gatul lui Ozzy o alta zgarda, cu un medalion pe care erau scrise cuvintele "Casa mea", alaturi de numarul de telefon al vecinei.

Peisagista, care s-a atasat de motanul care si-a gasit adapost la ea, s-a aparat afirmand ca nu a facut nimic rau si ca animalul este o fiinta inzestrata cu sensibilitate. "Este iubit si rasfatat si este foarte atasat de teritoriul lui si de mine", a afirmat peisagista intr-o scrisoare adresata proprietarei felinei. La care psihoterapeuta a replicat: "Aceasta nu este pisica ta si nu ti-o dam".

Proprietarii au apelat la un avocat pentru a cauta o cale de a interzice vecinei sa hraneasca motanul, lansand astfel o batalie judiciara care a costat cele doua parti peste 20.000 de lire sterline (23.500 de euro).

Potrivit documentelor depuse la tribunal, Ozzy a fost cumparat in 2014, iar din martie 2015, cuplul - Jackie si John Hall - a pretins ca peisagista - Nicola Lesbirel - a "interactionat regulat" cu felina. Ozzy se afla "deseori departe de casa lor pentru perioade indelungate", iar cand se intorcea parea ca a fost "hranit, periat si ingrijit de altcineva", se arata in documentele citate de Metro.

Dupa cativa ani, cele doua familii au incheiat disputa, cu putin timp inainte de Craciun, printr-un acord potrivit caruia peisagista s-a angajat sa limiteze interactiunile cu felina. Lesbirel a promis ca nu il va hrani pe Ozzy cu mancare pentru pisici, peste la conserva sau carne si nu ii va scoate zgarda. De asemenea, ea s-a angajat ca nu il va pune intr-o cutie sau in cos, ca nu il va lasa sa intre in locuinta si nici nu il va invita inauntru decat daca acesta provoaca deranj in fata casei.

Specialistii in probleme juridice referitoare la feline din cadrul organizatiei britanice Cats Protection au declarat: "Nu am intalnit niciodata un caz in care instantele sa dispuna o interdictie pentru a impiedica pe cineva sa hraneasca pisicile vecinilor. Am fost contactati din cand in cand de persoane care doresc sa stie ce sa faca atunci cand vecinii le hranesc pisicile si astfel incurajeaza pisicile sa se mute.

In practica, cei mai multi oameni care hranesc pisicile altor persoane o fac cu buna intentie, crezand ca pisicile sunt fara stapan si le este foame".

Totusi, din punct de vedere legal, "pisicile sunt considerate proprietate" si reprezinta o infractiune daca "persoana care hraneste se apropie in mod necinstit de pisica avand intentia de a-i priva definitiv pe proprietari de pisica lor", au mentionat specialistii.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#proces pisica Londra , #pisici