Epilatorul IPL - riscuri si beneficii

Advertorial
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 16:01
20748 citiri
Epilatorul IPL - riscuri si beneficii

Dispui de un epilator IPL sau te intereseaza achizitionarea unui astfel de dispozitiv? Tehnologia IPL a deschis noi perspective asupra indepartarii parului de pe fata si corp.

Fie ca te epilezi acasa, fie intr-un salon de infrumusetare, efectele sunt mult mai avantajoase decat epilatul clasic. Nu mai putin de 39,6% dintre femeile cu varsta cuprinsa intre 19 si 34 de ani utilizeaza acest tip de epilat. De ce este atat de avantajos?

Ce este epilatul IPL?

Este o tehnica de epilare care implica lumina intens pulsata (IPL). Fiind o procedura de tip non-invaziv, aceasta poate fi efectuata si acasa. Este necesara folosirea unui dispozitiv prevazut cu aceasta tehnologie (un epilator). In cadrul unei sesiuni de epilat intens, parul este indepartat in proportie de 90%.

Cum functioneaza?

Tehnologia permite utilizarea unui fascicul de lumina pentru a "arde" firul de par de la radacina. Procesul de "ardere" este generat de caldura emisa de fasciculul de lumina. Practic, zona din jurul firului de par (cea pigmentata) este cea vizata. Deteriorarea acesteia permite caderea firului, dar si regenerarea sa ulterioara.

De retinut faptul ca in cazul persoanelor cu fire de par mai inchise la culoare, rezultatele sunt mai vizibile. De asemenea, este foarte posibil ca unele radacini de par sa fie deja inactive. Acest lucru inseamna ca este necesara reluarea procedurii in mai multe sesiuni.

Care sunt beneficiile folosirii unui epilator IPL?

- Epilatul are efecte pozitive vizibile si pe termen lung;

- Firul de par se regenereaza in mod natural si fara efecte secundare (ingrosare, de exemplu);

- Firul de par va capata o nuanta mai deschisa, devenind mai subtire si mai fin;

- Rezultatele vor avea tendinta de permanentizare in cazul folosirii indelungate;

- Dispozitivul acopera o suprafata extinsa de lucru.

Care sunt efectele negative si riscurile epilatului IPL?

- Aparitia unor usor urme de inrosire a pielii in zona de contact;

- Arsuri in cazul expunerii necontrolate;

- Cicatrici cu efect permanent atunci cand aparatul este folosit in conditii improprii.

Efectele negative ale acestui tip de epilat sunt pe termen indelungat?

Anumite efecte secundare pot disparea in doar cateva zile. Altele (asa cum este depigmentarea pielii in zona de contact) in cateva saptamani.

Cert este ca, atat timp cat sunt respectate regulile indicate de producator, efectele nu vor fi permanente niciodata.

In plus, exista solutii speciale (cum sunt gelurile cu efect de calmare a pielii) care dau rezultate rapide.

Este sigur sa te epilezi cu un dispozitiv IPL la tine acasa?

Atat timp cat sunt respectate recomandarile producatorului, cu siguranta. In plus, pentru a obtine un procent de certitudine marita, se recomanda folosirea unui aparat cu senzor pentru nuanta pielii.

Pe scala UV a lui Fitzpatrick, nivelurile 1-4 permit folosirea unui astfel de dispozitiv. Desigur, este binecunoscut faptul ca epilarea IPL nu da rezultate in cazul persoanelor cu piele bronzata.

Stiai ca:

Piata dispozitivelor de epilat va ajunge la o valoare de 3, 4 miliarde de dolari in 2025?

Un lucru este cert: epilarea IPL este mult mai avantajoasa decat epilatul clasic. Efectele sunt vizibile pe termen indelungat si contribuie la frumusetea generala a utilizatorului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#epilator IPL, #riscuri epilator IPL, #beneficii epilator IPL , #frumusete