Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

Dupa ce, anul trecut, o leoaica si-a ucis partenerul de 8 ani, o noua tragedie loveste un zoo din Londra

Dupa ce, anul trecut, o leoaica si-a ucis partenerul de 8 ani, o noua tragedie loveste un zoo din Londra
Foto: Arhiva Pixabay
In toamna anului trecut, o stire facea inconjurul lumii: leoaica Zuri, in varsta de 12 ani, il omora cu sange rece pe leul Nyack, de 10 ani, care ii fusese partener timp de opt ani intr-un zoo din Indianapolis, SUA, si cu care avea trei pui. Gestul femelei nu a putut fi explicat. Semn ca suntem departe de a intelege aceasta specie e un nou incident tragic, de aceasta data dintr-o gradina zoologica din Londra.

Tigrul de Sumatra Asim a fost adus dintr-o rezervatie daneza in speranta ca se va imperechea cu Melati, care locuieste de multa vreme in parcul zoo din Londra. Dupa o vreme in care au fost tinuti in tarcuri separate, pentru a se cunoaste, dar a nu interactiona direct, administratorii parcului au considerat ca a venit momentul sa se cunoasca.
Numai ca lucrurile nu au evoluat asa cum se asteptau: a urmat o lupta, iar Melati, in varsta de 10 ani, a murit, in cele din urma. Inexplicabil, spun cei care au interactionat cu masculul in ultimii ani. Potrivit acestora, Asim e un "tigru frumos, increzator, despre care se stie ca a fost extrem de afectuos cu femelele din viata sa", relateaza BBC.

Se credea ca Asim va fi perechea perfecta pentru Melati, care avusese 7 pui cu fostul partener, Jae Jae, mutat intre timp intr-o gradina zoologica din Franta.

Tigrii de Sumatra, originari din Indonezia, sunt clasificati in prezent ca fiind pe cale de disparitie. In captivitate acestia pot trai circa 20 de ani.

A.P.
Facebook ShareTweet
 Luni, 11 Februarie 2019, ora 09:26

 Articol citit de 9072 ori

Citeste si: