De la ce varsta inceteaza copiii sa mai creada in Mos Craciun

Joi, 27 Decembrie 2018, ora 07:18
9177 citiri
De la ce varsta inceteaza copiii sa mai creada in Mos Craciun
Foto: Arhiva Pixabay

Cercetatorii de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie, incearca sa stabileasca, in cadrul unui amplu studiu international, care este varsta de la care copiii inceteaza sa mai creada in Mos Craciun.

Autorii studiului isi propun sa afle si daca increderea celor mici in adulti este afectata de descoperirea ca Mos Craciun nu este real, noteaza NewAtlas.

Concluziile preliminare, bazate pe mai mult de 1.200 de raspunsuri colectate, arata ca, in medie, copiii inceteaza sa mai creada in Mos Craciun de la varsta de opt ani. Rezultatul este similar cu cele la care au ajuns mai multe studii realizate anterior, conform carora majoritatea adultilor isi amintesc ca magia a inceput sa se destrame intre opt si noua ani.

Totusi, cand cercetatorii au vorbit direct cu copiii, s-a constatat ca varsta de la care acestia incep sa-si dea seama ca Mos Craciun nu exista este semnificativ mai mica. Astfel, credinta atinge punctul culminant in jurul varstei de cinci ani si pana la opt, noua ani scade considerabil.

O posibila explicatie pentru rezultatele mixte este aceea ca, asa cum arata studiul cercetatorilor de la Universitatea din Exeter, copiii le mai fac un pic pe plac adultilor, care vor sa intretina mitul cat mai mult timp posibil.

Si mai interesante sunt descoperirile cercetatorilor cu privire la felul in care copiii afla adevarul.

Principala cauza o reprezinta actiunile accidentale sau intentionate ale parintilor, dar in unele situatii copiii pun cap la cap informatiile de unii singuri. De la sapte ani incolo, acestia incep sa cunoasca destul de bine lumea, astfel incat barbatul nemuritor care ii viziteaza intr-o singura noapte pe toti copiii de pe planeta intr-o sanie trasa de reni zburatori sa le trezeasca suspiciuni.

Un alt aspect analizat de cercetatorii de la Universitatea din Exeter este legat de vechea dezbatere cu privire impactul pe care faptul ca parintii isi mint copiii il poate avea asupra increderii acestora din urma in adulti.

Pana acum, rezultatele sondajului arata ca, intr-adevar, responentii au fost suparati atunci cand au aflat ca Mos Craciun nu exista si acest lucru le-a afectat in mod negativ increderea in cei mari.

Cu toate acestea, majoritatea respondentilor continua cu entuziasm traditia cu copiii lor.

Rezultatele studiului vor fi publicate integral anul viitor.

C.S.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#copii varsta cred Mos Craciun, #copii adevar Mos Craciun , #copii