De ce este atat de importanta legatura dintre mama si tata

Sambata, 16 Februarie 2019, ora 07:27
12582 citiri
De ce este atat de importanta legatura dintre mama si tata
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

De obicei, cand primesc refuzul mamei, copiii merg pana la tata sa vada care este parerea lui. Daca tu ai refuzat vreodata, iar partenerul tau a acceptat o propunere venita din partea copiilor, ai descoperit ca unitatea si legatura dintre mama si tata sunt esentiale pentru un camin linistit si pentru sanatatea copiilor.

Dar sunt importante si pentru copiii ai caror parinti sunt divortati, separati sau fac parte din familii refacute. Copiii ar trebui sa fie descurajati sa provoace astfel de diviziuni. Dar este de datoria parintilor sa mentina o legatura dintre mama si tata puternica atunci cand vine vorba de cresterea copiilor.

Chiar daca acest lucru nu este intotdeauna posibil sau usor, exista mai multe motive pentru care ar trebui sa incercati sa luati aceleasi decizii in parenting.

Motivele pentru care legatura dintre mama si tata este foarte importanta

1. Unitatea ajuta ambii parinti sa construiasca o relatie puternica cu copiii

Daca va jucati de-a politistul bun - politistul rau, unul dintre parinti are de pierdut in relatia cu copiii. Iar daca acelasi parinte joaca in mod regulat rolul de politist rau, acesta are de suferit.

Pot fi provocate probleme pe termen lung, atunci cand un parinte este considerat in mod constant bun sau mai prietenos fata de copii decat celalalt. Dar atunci cand sunteti uniti, puteti lua amandoi deciziile care ii fac fericiti pe copii, dar impartiti si responsabilitatea deciziilor mai putin placute.

2. Unitatea ajuta la cultivarea respectului pentru ambii parinti

Dezbinarea si dezacordul pot incuraja lipsa de respect fata de unul sau de ambii parintii. Atunci cand copiii vad un dezacord constant intre parinti, acestia il folosesc in interesul lor. Iar daca un parinte nu respecta deciziile celuilalt, atitudinea aceasta ajunge sa fie transmisa copiilor.

Unitatea, chiar si atunci cand exista dezacorduri in procesul de luare a deciziilor, forteaza copiii sa se confrunte cu un front unit. Este mai usor sa respecti un front unit decat o casa divizata.

3. Unitatea parintilor contribuie la construirea caracterului copiilor

Copiii vor tinde sa mearga pe calea care presupune cea mai putina rezistenta. Daca pot manipula parintii pentru a obtine ceea ce vor, atunci copiii vor fi incurajati sa incerce mereu sa invinga sistemul decat sa isi construiasca propriul caracter.

Dar atunci cand un cuplu este unit in ceea ce priveste deciziile dificile, problemele de disciplina si valorile precum onestitatea si integritatea, caracterul copilului va fi influentat pozitiv.

4. Unitatea modeleaza o dinamica sanatoasa a casatoriei pentru copii

Neintelegerile sunt inevitabile intr-o casa. Atunci cand aceste conflicte sunt abordate si rezolvate intr-o maniera sanatoasa si respectuoasa intre parinti, copiii vad in viata reala ce isi vor dori mai tarziu in viata.

Chiar daca nu esti de acord intotdeauna cu partenerul, sustinerea acestuia arata ca il respecti. Si cand nu esti sigur de pozitia partenerului intr-o chestiune, spune-i celui mic ca doresti sa te consulti mai intai cu partenerul si ca vei reveni cu un raspuns.

5. Unitatea construieste o casnicie care dureaza

In cele din urma, veti fi doar voi doi dupa ce copiii vor pleca. Modul in care va cresteti copiii impreuna va afecta modul in care veti trai impreuna mai tarziu.

Daca aveti mereu parte de certuri si neintelegeri, mai ales in fata copiilor, nu veti face decat sa pierdeti pacea si armonia pe care vi le veti dori atunci cand casa va fi goala.

Incercati sa aveti o viziune pe termen lung asupra relatiei cu copiii, dar si asupra relatiei dintre voi doi.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sfaturi parenting, #relatie cuplu copii , #copii