Cum sa te imbraci la nunta - Sfaturi pentru barbati

Advertorial
Vineri, 08 Februarie 2019, ora 13:29
157244 citiri
Cum sa te imbraci la nunta - Sfaturi pentru barbati

Ai fost invitat la o nunta si nu stii cum sa te imbraci? Ti-am pregatit exemple de tinute de nunta in functie de anotimp si de tipul evenimentului. Regulile vestimentare pentru barbati includ si tendinte in moda masculina din 2019.

Cel mai important lucru de retinut atunci cand esti in postura de invitat la o nunta este ca nu trebuie sa atragi atentia. Nu spune nimeni sa nu te imbraci frumos, elegant, dar tine cont ca este seara speciala a mirilor, nu a ta.

De aceea, iti recomandam sa tii cont de recomandarile de pe invitatia de nunta sau de anotimpul cand are loc nunta pentru a alege imbracamintea potrivita.

Regulile de baza pentru imbracamintea de nunta a barbatilor:

1. Nu purta alb la o nunta. Costumul sau sacoul alb este rezervat mirelui. De asemenea, ar trebui sa eviti sa porti tinute de culoare alba si la alte evenimente dinaintea ceremoniei, cum ar fi petrecerea de logodna sau cina de repetitie. Singura exceptie de la aceasta regula este existenta unui cod vestimentar all white.

2. Este mai bine sa te imbraci prea elegant decat prea casual. Daca pe invitatie spune "cravata optionala", fii prudent si poarta un costum elegant. Nu trebuie sa cheltuiesti multi bani pentru a arata frumos.

Nu este nimic in neregula cu imbracamintea de nunta inchiriata - mai ales daca te ajuta sa respecti un cod vestimentar. Multe cupluri aleg un cod vestimentar pentru participantii la nunta pentru a fixa asteptarile, dar in timp ce unele coduri sunt clare, alte optiuni lasa totul la interpretarea individuala. Costumele de ceremonie sunt alegerea sigura pentru aproape orice tip de nunta.

Tinuta barbatilor pentru o nunta de iarna

Multe nunti de iarna sunt formale, iar catifeaua, brocartul sau stofa din lana naturala sunt materiale potrivite pentru un costum barbatesc.

Culorile costumului barbatesc sunt neutre sau inchise, precum negru, maro, visiniu, albastru inchis, gri inchis. Poti sparge monotonia cu accente sau accesorii in culori metalice.

Nu purta o geaca de iarna la nunta, ci un palton din stofa, eventual unul in stil military, in tendinte in 2019.

Ce sa porti la o nunta iarna:

- Frac/Smoking/Costum 3 piese;

- Camasa alba;

- Papion din stofa in carouri;

- Batista alba pentru buzunarul de la piept al sacoului;

- Butoni de camasa alb-negru;

- Mocasini din piele intoarsa negri.

Tinuta barbatilor la o nunta de primavara

Daca prognoza arata vreme insorita, adauga niste culori pastelate tinutei; poarta un costum de culoare deschisa (albastru sau roz pal) cu o cravata inchisa la culoare. Daca pare sa fie o zi mai rece, incearca un costum albastru / bleumarin.

Griul deschis este incredibil de versatil - incearca un costum gri cu o cravata florala pastel. Esarfele din matase cu printuri vor fi foarte populare in primavara 2019.

Esarfele statement colorate fac pereche buna cu un costum intr-o nuanta neutra: gri-inchis, bleumarin.

In serile racoroase, poarta deasupra costumului un palton military, in tendinte in 2019, si vei atrage numai priviri de admiratie.

Barbatii pot purta la o nunta ce are loc primavara:

- Costum gri deschis simplu sau in carouri;

- Camasa de culoare roz pal;

- Papion din matase gri;

- Batista de buzunar tip frunza de banana;

- Curea maro;

- Pantofi din piele maro. Pantofii stil Loafer din piele maro sunt in tendinte in 2019.

Codul vestimentar pentru o nunta de vara

Barbatii pot purta la o nunta ce are loc vara:

- Costum din bumbac sau in in culori precum: cafeniu / bej / crem / albastru foarte deschis;

- Camasa albastra;

- Papion din matase;

- Batista de buzunar din panza;

-Pantofi maro stil Loafer din piele intoarsa.

Ce sa porti la o nunta pe plaja

Cand barbatii se gandesc la o nunta pe plaja, costumul alb le apare automat in minte. Asta pentru ca este clasic si elegant.

Noi iti recomandam o nuanta foarte deschisa de albastru sau crem, perfecte pentru orice sezon, inclusiv pe plaja.

Poti alege si un costum alb cu dungi albastre, in stil marinaresc. Bumbacul este materialul cel mai potrivit pentru vremea calda.

Palariile tip canotiera cu boruri drepte sunt un accesoriu popular in 2019, asortandu-se perfect cu costumele barbatesti de vara.

Ce sa porti la o nunta casual

In termeni simpli, un cod casual de imbracaminte de nunta inseamna fara cravata. Poarta o camasa simpla, deschisa la culoare, un sacou elegant in carouri sau cu dungi si pantaloni drepti eleganti inchisi la culoare.

Participi la o nunta casual toamna sau iarna? Pe sub sacoul in carouri, poarta o maleta pe gat.

Pentru o nunta de vara casual, alege o camasa simpla, larga, cu maneci trei sferturi si o pereche de pantaloni eleganti.

Ce sa porti la o nunta formala

Cuvantul "formal" pe o invitatie poate fi stresant, dar nu-ti face mari griji. Optiunea cea mai conservatoare este un smoking negru, cu o cravata neagra si o camasa alba.

O alta optiune mai formala o reprezinta costumul la trei piese, cu vesta inclusa. Poti alege si un costum barbatesc slim-fit, cu revere din satin sau un costum cu sacou cu imprimeu din brocart. Cravata neagra nu este optionala.

Ce sa nu porti la o nunta - Sfaturi pentru barbati

Indiferent de ceea ce indica codul vestimentar din invitatie, exista cateva lucruri pe care barbatii nu trebuie sa le poarte niciodata la o nunta:

- Adidasi. Pastreaza adidasii pentru sala de sport.

- Tricouri cu maneci scurte. Atentie mare la acest aspect. Daca intentionezi sa porti un tricou, asigura-te ca nunta este super casual si poti integra un sacou cu buzunar patrat.

- Sandalele nu sunt indicate nici macar la o nunta pe plaja. Alege niste mocasini de vara.

- Imbracaminte rupta, deteriorata, patata. Chiar daca este o pereche de pantaloni / blugi de designer rupti sau cu un aspect uzat realizat in mod intentionat nu este o alegere inteleapta pentru o nunta.

Sursa imagini: http://www.milan-alexander.ro/

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#costum ceremonie, #costum nunta , #nunta