Cum porti corect inelele - reguli de stil

Advertorial
Miercuri, 18 Decembrie 2019, ora 20:48
72925 citiri
Cum porti corect inelele - reguli de stil
Foto: Facebook / Metaphora.ro

Inelele s-au numarat dintotdeauna printre cele mai apreciate accesorii. Nu doar ca, in anumite culturi, acestea erau considerate un simbol al bogatiei si al inaltei clase sociale, ci erau considerate, de asemenea, obiecte mistice, motiv pentru care erau utilizate in diverse ritualuri.

Astazi, inelele sunt disponibile intr-o varietate de configuratii si metale si sunt purtate atat de femei, cat si de barbati.

Daca si tu iubesti aceste accesorii, trebuie sa stii ca exista cateva reguli de eticheta si de stil de care sa tii cont atunci cand le porti. Iata care sunt acestea:

Cate inele poate purta o femeie?

Daca ne ghidam dupa eticheta, se spune ca o femeie nu ar trebui sa aiba nicioadata mai mult de trei inele pe degete.

In cazul doamnelor, acest numar include inelul de logodna si verigheta, care pot fi purtate alaturi de un alt inel preferat, in timp ce domnisoarele au la dispozitie alegeri mai vaste pentru a completa numarul maxim permis.

Desi exista si pareri care critica purtarea a mai mult de trei inele pe degete, modernismul ofera suficienta libertate de exprimare, astfel incat poti depasi limita impusa a bijuteriilor care iti evidentiaza degetele.

Totusi, daca optezi pentru aceasta varianta, asigura-te ca renunti la hainele cu aplicatii, dar si celelalte tipuri de bijuterii care ti-ar completa, in mod normal, tinuta, pentru a evita crearea unui outfit prea incarcat.

Pe ce degete se poarta inelele?

Pe langa numarul inelelor purtate, foarte important este si modul in care le purtam. Astfel, pentru fiecare deget in parte se potriveste un anumit tip de inel, dupa cum urmeaza:

● Pentru degetul mic alege modele de inele inguste, simple, fara pietre;

● "Rezerva" degetul inelar pentru inelul de logodna si/sau pentru verigheta;

● Degetul mijlociu este cel mai potrivit pentru purtarea unui inel masiv, cu o piatra de mari dimensiuni. Tot pe degetul mijlociu este indicat sa porti si inelele personalizate;

● Pe degetul aratator se vor potrivi de minune inelele subtiri, eventual accesorizate cu diverse reprezentari geometrice;

Cate inele ar trebui sa poarte un barbat?

Numarul de inele de pe degete ar trebui sa se limiteze la 2, in cazul domnilor. Practic, pe langa inelul de casatorie, un barbat mai poate alege doar un inel.

De cele mai multe ori, cel de-al doilea este un model cu blazon sau cu initiale, mai ales daca este vorba despre un cadou mostenit din familie, transmis din generatie in generatie.

Se spune ca barbatii ar trebui sa poarte un astfel de inel pe degetul mic, asa cum faceau, in vremurile apuse, membrii aristocratiei.

Ce inele sa porti in functie de forma degetelor?

Un alt criteriu in functie de care sa alegi inelele pe care sa le porti este forma degetelor tale. Mai precis, in cazul in care ai degetele mai groase, ti se potrivesc inelele cu forma alungita, precum si cele in unghiuri.

Sursa foto: Metaphora.ro

Daca ai degetele subtiri si inguste, inelele late sunt cele care te avantajeaza. Poti opta cu incredere pentru modele cu piatra mica.

Pe de alta parte, in cazul in care articulatiile degetelor sunt proeminente, este indicat sa te orientezi catre inele cu piatra mare.

Sursa foto: Metaphora.ro

Indiferent de preferintele tale, poti gasi inele de argint la Metaphora. De aici poti comanda diverse tipuri de inele, intr-o varietate de forme si de culori si cu un design unic.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#metaphora inele, #metaphora bijuterii , #bijuterii