Cum cautati si alegeti fotograful nuntii voastre?

Advertorial
Joi, 11 Octombrie 2018, ora 16:09
4419 citiri

Reguli de aur in alegerea fotografului de nunta. Folositi aceste sfaturi pentru a gasi fotograful ce va rezona cu tine si nunta ta.

Daca pana acum ai acordat timp si suflet in alegerea partenerului cu care iti vei petrece restul vietii si ai hotarat ca este sufletul tau pereche, acum este timpul sa o spui tuturor rudelor, amicilor si prietenilor prin organizarea nuntii la care ai visat de cand erai mic.

Organizarea unui asemenea eveniment grandios necesita o mare atentie si implicare, precum si un buget consistent pentru ca acesta sa devina realitatea din visele tale.

Alegerea fotografului nuntii tale poate fi una din deciziile cele mai grele in procesul planificarii nuntii.

In comparatie cu alegerea celorlalti furnizori de nunta, precum locatia, muzica, aranjamente, torturi pentru care ne putem folosi de vedere, auz sau gust in alegerea lor, alegerea fotografului este o misiune dificila intrucat chiar nu stii ce vei primii dupa eveniment.

Asta inseamna ca trebuie ales cu mare atentie, tinand cont de multitudinea de stiluri si oferte existente in momentul cautarilor voastre.

Pasul nr 1. Alegerea stilului

Inainte de a incepe cautarile fotografului, trebuie sa te decizi ce stil de fotografie rezoneaza cu tine, acesta te va ajuta in determinarea fotografului ce-ti va fotografia nunta.

Stilurile de fotografie de nunta cele mai populare in prezent sunt: Clasic/ Traditional, Fotojurnalism/ Documentar si Artistic/Lifestyle.

Cel mai adesea pe parcursul unei nunti fotografii folosesc un mix de stiluri. Studiaza si Intelege stilurile de fotografie pentru a decide in cunostiinta de cauza si pentru a nu avea neplaceri cand vei primii pozele nuntii tale.

Pasul nr 2. Alege intelept fotograful

Petrece timp pentru a studia poze nunta din portofoliile mai multor fotografi si alege intelept astfel incat sa fii mandru de pozele de nunta pe care le vei avea. Acestea vor devenii amintirile tale pe care le vei pretui si la care peste timp te vei uita cu placere. Cititi recenzii sau recomandari.

Verificati cu atentie site-urile si blogurile pentru a vedea fotografiile altor nunti pe care le-au fotografiat, paginile de Facebook, Instagram, daca este posibil. Capteaza momentele importante? Interactioneaza prietenos? Este placut?

Pasul nr 3. Intalnirea

Daca v-ati decis asupra stilului de fotografiere si ati gasit minim 3 fotografi potentiali care sa va placa, intalniti-va personal cu ei si aflati daca sunt disponibili pentru data nuntii voastre.

Uitati-va peste munca lor si observati daca personalitatile voastre rezoneaza. Fiti pregatiti sa spuneti ceea ce v-ati imaginat pentru nunta si pozele voastre de nunta.

Pasul nr 4 Lumina si compozitie

Lumina este factorul cheie in crearea unei fotografii. Compozitia se refera la modul in care diferite elemente sunt aranjate intr-un cadru. Acestea pot contribui intradevar la realizarea unor fotografii extraordinare.

Aceste aspecte sunt poate cel mai importante daca alegi stilul artistic. Astfel vei obtine fotografii de nunta unice, diferite. Folosirea de pozitii, a creativitatii, de accesorii fotografice in crearea de scene precum si utilizarea de luminii suplimentare aduce valoare fotografiilor tale de nunta.

Cel mai probabil, numai un fotograf de nunta experimentat va putea folosi pe toate acestea impreuna.

Pasul nr 5 Post Procesare

Lucrarile fotografice moderne se fac cu postprocesare. Acest proces dureaza cel putin o luna pentru a obtine toate pozele de nunta.

De ce? Fotograful obtine fisiere brute raw. Acestea ofera posibilitatea de a corecta pozele de nunta la nivel de expunere, luminozitate, contrast, saturatie, white balance, zgomot de imagine.

In principiu orice fotograf care isi respcta clientii prelucreaza toate fotografiile. Fotograful poate opta ca un numar limitat de poze nunta sa fie prelucrate avansat (eliminare cearcane, riduri, cosuri sau alte defecte, umbre inextetice).

Timpul de prelucrare a unei fotografii poate varia de la cateva minute la cateva ore, depinzand de nivelul de retusare sau de efectele artistice speciale la care artistul opteaza.

Pasul nr 6. Pretul si ce ofera

Cand va uitati la preturi aveti grija ce include fiecare pachet. In pachete pot fi incluse lucruri ca numar de fotografii, albume, al doilea fotograf, asistent, sedinte foto sau pot fi optionale, ce implica extracosturi. Aflati cate ore de acoperire include fiecare pachet.

Daca aveti o nunta mare, cel mai probabil veti avea nevoie de doi fotografi. Daca va place arta unui fotograf, dar nu aveti asa multe incluse in pachet, duceti-va spre arta. Merita sa platesti putin mai mult pentru a avea ceea ce-ti doresti. Sunt amintiri pentru o viata.

Daca ati ales stilul vostru de fotografie, ati gasit fotograful ce vi se potriveste, rezerva-l pentru nunta voastra. Incheiati si semnati un contract pentru a va asigura de prezenta lui la nunta voastra.

Colaborati cu fotograful de nunta a carui munca te face sa te simti mandru si fericit!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#fotograf nunta , #nunta