Cum arata dormitorul perfect? 3 sfaturi utile

Marti, 07 Ianuarie 2020, ora 13:22
3682 citiri
Cum arata dormitorul perfect? 3 sfaturi utile
Foto: Pexels.com / CC0 Creative Commons

Fiecare persoana poate oferi o alta definitie pentru ceea ce este un "dormitor perfect". Unii isi imagineaza un spatiu foarte luminos, cu nuante vesele si pastelate, iar altii vad un loc iluminat ambiental, elegant si luxos.

Indiferent care sunt preferintele tale, pentru a obtine un dormitor ideal este nevoie sa urmezi cateva repere universale. Acestea te vor ajuta sa creezi un spatiu minunat, in care relaxarea si odihna sunt cuvintele de baza.

Iata de ce trebuie sa tii cont atunci cand incepi amenajarea dormitorului visurilor tale!

1. Claritate si ordine, inainte de toate

Desi avem gusturi diferite in materie de design interior, putem fi cu totii de acord ca un dormitor trebuie sa te imbie la relaxare si la liniste mentala. De aceea, este esential ca incaperea sa fie cat mai ordonata, aerisita si spatioasa.

Indiferent de dimensiunile dormitorului tau, poti crea senzatia de spatiu deschis. Opteaza pentru mobilier minimalist, cumparand doar acele piese utile pentru tine.

De exemplu, daca ai nevoie doar de un dulap mic pentru haine, nu achizitiona unul care se intinde pe tot peretele, pentru ca asa ai vazut in prezentarile de pe site-uri si din magazine.

Totodata, spatiile de depozitare sunt extrem de importante pentru pastrarea ordinii. Alege cutii de diferite dimensiuni, in nuantele preferate sau corpuri de mobilier discrete, dar incapatoare.

Cu cat dormitorul tau va fi mai aerisit, cu atat iti va permite sa te odihnesti si sa te bucuri de seri relaxante, uitand total de stresul de peste zi.

2. Patul, rasfatul tau suprem

Patul din dormitor este locul in care are loc cel mai important proces al corpului tau: somnul. Daca salteaua nu este confortabila sau nu are inaltimea potrivita, sanatatea si starea ta de spirit vor fi afectate in mod negativ, in cel mai scurt timp.

In plus, un pat in care de-abia astepti sa te asezi, dupa o zi plina, contribuie la fericirea ta si te ajuta sa ramai pozitiva, binedispusa si implinita.

Nu uita ca bucuria sta in lucrurile mici si nu trata patul doar ca pe o alta achizitie necesara.

Asadar, daca vrei sa faci o investitie excelenta, alege patul potrivit. Vezi mai multe paturi tapitate de lux si alege acea varianta care ti se potriveste perfect. Fara compromisuri!

Totodata, acorda atentie si asternuturilor. Cumpara cearsafuri din materiale fine, naturale, in care te vei simti complet relaxata. Alege perne moi, dar suficient de dure incat sa iti permita o pozitie corecta a gatului.

Completeaza totul cu o pilota usoara, pufoasa, care sa te inveleasca intr-o senzatie perfecta de confort.

3. Atmosfera schimba tot

Dupa ce ti-ai cumparat mobila si patul, este momentul sa iti indrepti atentia catre acele mici detalii care pot face diferenta. Este vorba despre elementele atmosferice.

Acorda atentie mirosului, sunetelor, luminii naturale si cromaticii. Asigura-te ca in dormitorul tau patrund soarele si aerul de afara, alegand perdele subtiri si deschise la culoare.

Foloseste lumanari sau betisoare parfumate, atat pentru o aroma relaxanta, cat si pentru crearea unei atmosfere linistitoare, inainte de culcare.

Pentru a avea un dormitor perfect, nu uita sa planifici cu atentie gama cromatica. Un design incoerent, cu prea multe culori stridente sau nepotrivite, va deveni obositor pentru ochii tai si nu numai.

In schimb, alege cateva tonuri neutre, placute (nuantele vanilate sunt o alegere minunata), apoi opteaza pentru o singura culoare puternica, de contrast, pe care sa o folosesti in accente.

In final, nu uita sa iti aduci amprenta personala in designul interior. Presara dormitorul cu fotografii dragi, suveniruri din vacante, creatii artistice preferate sau chiar realizate de tine. Fii creativ si indrazneste sa conturezi un spatiu exact asa cum iti place tie!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#amenajare dormitor, #paturi tapitate lux , #decoratiuni interioare