Cum amenajezi gradina pentru distractia copiilor?

Advertorial
Joi, 09 Mai 2019, ora 15:55
11878 citiri
Cum amenajezi gradina pentru distractia copiilor?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Gradina casei tale poate fi un loc de explorat pentru copii, un spatiu neintrerupt de joaca si de distractie, un loc unde poti auzi bucuria si rasetele celor mici, iar acest lucru nu face altceva decat sa te binedispuna.

De aceea, daca locuiesti la curte incearca sa amenajezi gradina astfel incat sa iti stimulezi copiii sa puna deoparte tehnologia si sa se bucure de tot ceea ce este verde, de distractia la gramada cu nisip, de trambuline si tobogane si totul pentru sanatatea acestora.

Amenajarea unui spatiu de joaca in gradina casei

Imaginatia copiilor este nesfarsita atunci cand vine vorba de joaca si jucarii. De aceea, profita din plin de ideile lor si incearca sa creezi in gradina casei tale un loc de joaca in adevaratul sens al cuvantului, un loc care sa ii determine sa lase tabletele si telefoanele deoparte si sa se bucure de aerul curat.

Pornind de la trambulina pentru copii, piscina, jucarii mici si mari si pana la cartoane reciclate, toate acestea ii indeamna sa se joace si sa scape de stilul de viata sedentar.

Isi vor consuma energia cu imaginatie, vor reusi sa scape de timpul petrecut in casa, vor socializa, se vor bucura de prospetimea aerului de afara si de natura.

In plus, prin joaca copiii vor fi mai voiosi, vor uita de teme si de situatiile stresante de la scoala si vor profita din plin de copilarie.

Si daca vrei sa iti provoci copilul la joaca, iata mai jos 5 idei eficiente:

1. Amenajarea unui tobogan

Un tobogan copii reprezinta punctul forte pentru distractie si voie buna. Nu exista aproape niciun copil care sa nu isi doreasca sa urce treapta cu treapta si sa alunece pe tobogan, aceasta fiind rasplata efortului lor.

In plus, se vor distra la maxim alaturi de prieteni si de cei dragi si cu greu ai putea sa ii aduci inapoi in casa. Piciorusele lor nu simt nici urma de oboseala, sunt plini de energie si in fiecare zi o iau de la capat cu aceeasi forta si voie buna.

2. Piscina gonflabila

Mai ales daca beneficiezi de o curte mare, ai putea profita din plin de beneficiile unei piscine gonflabile. Aceasta il va determina pe cel mic sa invete sa inoate, va prinde curaj in fata apei, se va juca continuu si se va bucura de apa intreaga zi.

Aproape ca nu este distractie mai mare decat balaceala la piscina. Cu toate acestea, nu lasa copilul nesupravegheat sau ai putea alege o piscina mai incapatoare, astfel incat sa va distrati impreuna cu el in zilele caniculare.

3. Un loc de relaxare cu nisip si loc de joaca

Amenajarea unei gropi de nisip este perfecta pentru copiii mici. Cu ajutorul lopatelelor si formelor vor reusi sa construiasca castele, dar si multe personaje dragi.

Aseaza groapa cu nisip intr-un loc ferit de razele puternice ale soarelui, intrucat mai mult ca sigur copilul va petrece intreaga zi in acest loc.

4. Un loc de refugiu

Orice copil iubeste acest loc de refugiu. Are nevoie de o casuta construita special pentru el. Daca ai timp la dispozitie ai putea chiar sa construiesti o casuta in copac, insa daca nu esti atat de inspirat, ai putea alege sa montezi un cort vechi sau chiar sa improvizezi ceva in asa fel incat sa iti pui copilul la "adapost", asa cum ti-a cerut.

Un astfel de loc de refugiu are nevoie de ceva mai mult confort, ca atare, aseaza perne, paturi si tot ceea ce i-ar face bine intrucat aici va petrece ore bune zilnic.

5. Leaganul, preferatul copiilor

Amenajeaza un leagan pentru ca micutul tau sa se bucure de joaca in adevaratul sens al cuvantului. Fie ca vei confectiona chiar tu un leagan, il vei cumpara gata facut sau pur si simplu vei alege sa realizezi un leagan din cauciucuri pe care nu le mai folosesti, toate acestea vor fi pe placul copilului si se va bucura de ele la maxim.

Amenajeaza un loc in gradina casei tale special gandit pentru copil, reusind astfel sa ii stimulezi creativitatea si imaginatia si sa se joace neintrerupt, cat e ziua de mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#amenajare gradina, #loc joaca gradina, #tobogan copii , #copii