Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

Cine castiga in confruntarea dintre un crocodil si un piton? Imaginile care vorbesc de la sine

Cine castiga in confruntarea dintre un crocodil si un piton? Imaginile care vorbesc de la sine
Foto: Arhiva Pixabay
Daca te-ai intrebat cine castiga in confruntarea dintre pitoni si crocodili, ai face bine sa pariezi pe serpi.

O astfel de confruntare, chiar pe viata si pe moarte, a fost surprinsa de un amator care iesise sa se dea cu caiacul. Imaginile au fost apoi facute publice de GG Wildlife Rescue Inc., o asociatie non-profit din Australia.

Instantaneele par aproape ireale. Se vede cum pitonul din specia Liasis olivaceus face mari eforturi pentru a-si departa suficient falcile, pentru a putea cuprinde corpul crocodilului de apa dulce, din specia Crocodylus johnstoni.Imaginile au fost surprinse in Mount Isa, Queensland, de catre Martin Muller, arata Live Science. Acesta a vazut pas cu pas - sau mai degraba inghititura cu inghititura - momentele in care corpul crocodilului aluneca in interiorul pitonului, dandu-i o forma greu de imaginat.
Pitonii sunt recunoscuti pentru apetitul lor fara margini. De-a lungul vremii, in stomacul lor s-au gasit tot felul de animale care, la prima vedere, nu ar avea de ce sa faca parte din meniul lor - de la caprioare mult mai mari decat ei pana la imapala sau porci spinosi.

Apoi, n-au nicio problema sa se manance unii pe altii sau sa atace si sa manance oameni.

Specia de piton surprinsa in imagini masoara, de obicei, 4 metri, iar confruntarile intre aceasta si crocodilii de apa dulce sunt la ordinea zilei in Australia.

In 2014 a mai fost surprins un astfel de moment. Cinci ore a durat pana ce corpul crocodilului a fost inghitit total de catre piton.

Un studiu realizat in 2013 si publicat de jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences a aratat ca o specie de pitoni are abilitatea de a-si schimba metabolismul atunci cand masa a fost foarte grea. Pot chiar sa-si mareasca masa sau lungimea organelor interne - cum ar fi intestine, pancreas, inimi si rinichi - pentru a face fata numarului mare de calorii.
Citeste si O femeie a fost inghitita intreaga de un piton

A.P.
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Iulie 2019, ora 08:14

 Articol citit de 12993 ori

Citeste si: