Cauti lustre pentru living sau sufragerie? Iata 3 pasi simpli pentru alegerea modelului perfect!

Advertorial
Joi, 28 Martie 2019, ora 11:02
21878 citiri
Cauti lustre pentru living sau sufragerie? Iata 3 pasi simpli pentru alegerea modelului perfect!

Livingul este poate cea mai importanta incapere a fiecarei locuinte moderne, intrucat aici se desfasoara serile de film, se aduna familia in jurul mesei de sarbatori si tot in sufragerie se desfasoara petrecerile de neuitat impreuna cu prietenii.

Atmosfera din camera de zi, privind din perspectiva amintirilor pe care le aduni in aceasta incapere, este esentiala. Aceasta, la randul ei, depinde de foarte multe aspecte, incepand cu forma camerei, dimensiunile si designul pieselor de mobilier, culorile alese, materialele si texturile prezente, caracteristicile podelei si multe altele.

Printre cele mai importante detalii care pot influenta decisiv atmosfera din camera de zi se numara calitatea si temperatura de culoare a luminii (atat cea naturala, cat si cea artificiala) . Astfel, pentru a putea gasi confortul si a crea atmosfera pe care o doresti in living, va trebui sa alegi corpurile de iluminat potrivite. Venind in intampinarea necesitatilor tale, in randurile de mai jos vei descoperi cateva aspecte pe care sa le "cantaresti" atunci cand esti in cautarea celei mai potrivite lustre pentru sufrageria ta.

Dimensiuni

O lustra bine aleasa poate deveni "marca" incaperii. Respectand proportiile, e ok sa fie alese si lustre de dimensiuni mai mari cu conditia ca ele sa fie amplasate deasupra mesei. Chiar si in aceasta situatie, distanta minima fata de masa e bine sa fie de 80 cm.

Daca lustra nu e amplasata deasupra mesei, atunci recomandarea e ca diferenta de inaltime dintre partea inferioara a lustrei si pardoseala sa fie 2,1-2,2 m. Daca nu se poate respecta aceasta inaltime, atunci e preferabil sa se aleaga lustre cu dimensiuni mai mici, cu inaltime mai mica si cu dezvoltare mai mare in plan orizontal.

Numarul de becuri

Dat fiind faptul ca lustra va asigura iluminatul principal al incaperii, trebuie sa iei in considerare si numarul de becuri si puterea acestora. Astfel, in functie de activitatile pe care le intreprinzi in camera de zi si necesarul de lumina impus de catre acestea, te-ai putea orienta catre lustre cu 2, 3 sau mai multe becuri, iar ideal ar fi ca acestea sa fie ajustabile. Astfel, in functie de natura activitatii si cantitatea de lumina naturala din diferitele momente ale zilei, corpul de iluminat va putea asigura conditiile optime si atmosfera perfecta.

Capacitatea de iluminat a unei lustre poate fi completata, in majoritatea cazurilor, de alte solutii si corpuri de iluminat (spoturi, veioze, lampadare), care vor reusi sa scoata in evidenta sau sa separe si alte zone functionale ale sufrageriei tale (fotoliul pentru citit, biblioteca sau zona canapelei) si sa creasca gradul de confort.

Design, materiale, textura

In functie de stilul general pe care l-ai ales in momentul amenajarii si decorarii casei tale, vei putea gasi lustre clasice sau moderne, insa particularitatile fiecarei game te vor determina sa alegi categorii putin mai precise, precum vintage, industrial, organic, fusion sau minimalist. Astfel, atat forma, cat si culorile sau materialele din care sunt confectionate lustrele pentru living vor varia in functie de "aerul" pe care vrei sa-l dai incaperii.

Pentru a descoperi o oferta cuprinzatoare si deosebit de variata de lustre, intra pe www.eOrion.ro si vei putea alege din sute de modele de lustre si candelabre menite sa iti infrumuseteze livingul sau alte incaperi pe care vrei sa le decorezi cu atentie, pentru a te bucura de un efect aparte!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#decoratiuni living, #lustre sufragerie, #modele lustre living , #decoratiuni interioare