Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > pisici
A   A   A

Cat te-ar costa sa iti clonezi pisica? Chinezii tocmai au bifat o astfel de reusita

Cat te-ar costa sa iti clonezi pisica? Chinezii tocmai au bifat o astfel de reusita
Foto: Sinogene
Cand lui Huang Yu i-a murit pisica Garlic (Usturoi), la numai 2 ani si jumatate, omul era de neconsolat. A stiut atunci ca putea face un singur lucru pentru a iesi din aceasta stare. Sa aiba o pisica identica, atat ca aspect, cat si ca temperament.

Asa ca s-a adresat unei companii care mai clonase caini (peste 40 la numar, printre care si primul caine-politist) . Provocarea a fost mare pentru expertii din cadrul Cue Sinogene, pentru ca lucrurile stau cu totul diferit cand vine vorba de a clona feline si nu caini. Totusi, au acceptat sa incerce.

Dupa circa un an de eforturi, oamenii de stiinta au reusit sa implanteze un embrion unei pisici surogat, in corpul careia s-a dezvoltat timp de 66 de zile.
In 21 iulie, s-a nascut natural Garlic 2.0. Mica felina a fost plasata sub supraveghere timp de o luna. Verdictul a fost ca este perfect sanatoasa si nu se comporta diferit fata de alte pisici.

Cat despre cost, e unul care tradeaza sentimente foarte puternice. Nu multi ar da 35.000 de dolari pentru a readuce la viata, intr-un fel, pisica pierduta.

Cum anul trecut 33 de milioane de chinezi cresteau peste 40 de milioane de pisici, piata e una imensa, astfel ca in viitor astfel de companii ar putea da lovitura, arata IFL Science.

Anul trecut, biologii chinezi au clonat cu succes doua primate, iar pe viitor se doreste clonarea mamutului lanos. Practic, oamenii de stiinta incearca sa reinvie o specie disparuta cu zeci de mii de ani in urma.
A.P.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 11:26

 Articol citit de 3598 ori

Citeste si: