Alegerea corecta a unui scaun auto. Cum se face clasificarea pe grupe?

Advertorial
Luni, 29 Octombrie 2018, ora 16:45
31097 citiri
Alegerea corecta a unui scaun auto. Cum se face clasificarea pe grupe?

A venit momentul sa alegi scaunul auto pentru copilul tau, dar nu stii de unde sa incepi? Se poate dovedi o adevarata provocare aceasta achizitie, asa ca nu ar trebui sa mergi la cumparaturi fara o pregatire serioasa in domeniu. I

ntr-adevar, vei avea parte si de indrumarile consilierului de vanzari, insa nu ar fi mai bine daca ai sti deja criteriile importante de selectie pentru scaunele auto?

Nu exista o regula universal valabila a celui mai bun scaun auto pentru ca modelul care i se potriveste copilului tau este cel pe care trebuie sa il cumperi. Dupa ce iti vei seta si exigentele in ceea ce priveste nivelul de confort si de siguranta, vei sti ca te indrepti cu pasi siguri catre alegerea perfecta.

Cum alegi scaunul auto pe grupe?

Datele copilului tau reprezinta un ghid bun in alegerea unui scaun auto potrivit. De aceea este indicat sa tii cont de varsta si greutatea lui, adica de asa-numita clasificare pe grupe.

Prin urmare, modelele sunt impartite in cinci grupe:

- categoria 0+: Aceasta este potrivita pentru bebelusi intre 0 si 12 luni, ce au greutatea cuprinsa intre 0 si 13 kilograme. Asadar, ai nevoie de un scaun auto pentru copii care au pana in 13 kg.

- categoria 1: Este indicata in cazul copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 4 ani, cu greutatea intre 9 si 18 kg. Pentru aceasta categorie, aveti nevoie de un scaun pentru copii cu greutatea cuprinsa intre 9-18 kg.

- categoria 2: Este potrivita pentru copii ce au intre 3 si 8 ani si cantaresc intre 15 si 25 de kg. Pentru aceasta categorie, va fi nevoie de un scaun pentru copii ce au pana in 25 kg.

- categoria 3: Este indicata in cazul copiilor intre 6 si 12 ani, cu greutatea intre 22 si 36 de kg. Pentru aceasta categorie, este potrivit un scaun pentru copii ce au intre 9-36 kg.

Toate scaunele auto sunt clasificate pe grupe, asa ca nu ai cum sa faci vreo greseala in aceasta privinta. Daca iti doresti sa faci o investitie buna, intereseaza-te de modelele de scaune auto combinate. Acestea pot fi gasite dupa urmatoarele caracteristici:

- Grupa 0+/1 de la 0 luni pana la aproximativ 4 ani: 0-18 kg;

- Grupa 1/2/3 de la 1 an pana la aproximativ 12 ani: 13-36 kg;

- Grupa 2/3 de la 4 ani pana la 12 ani: 15-36 kg.

Alti factori importanti in alegerea unui scaun auto

In afara de clasificarea pe grupe a unui scaun auto, parintii mai trebuie sa tina cont de cateva criterii importante. Desi unele persoane considera scaunul auto doar un moft, adevarul este ca acest accesoriu este esential pentru siguranta copilului in masina.

In agitatia din trafic, din pacate, oricand poate avea loc un accident. Si unul minor il poate afecta pe cel mic, asa ca este indicat sa previi efectele neplacute cu ajutorul unui scaun auto special conceput pentru siguranta copiilor.

Trebuie sa pui mult accent pe standardele de siguranta. Alege un model de scaun auto omolgat, potrivit legii. O piesa de acest tip trece prin mai multe teste de siguranta care garanteaza eficienta in cazul unui impact.

In gama variata de scaune auto de pe chicco.ro, vei gasi cu siguranta modelul care sa se plieze pe cerintele tale.

- Sistemul de prindere

Exista scaune pentru copii cu sistem ISOFIX si scaune pentru copii care se prind cu centura de siguranta. Specialistii il recomanda pe primul ca fiind cel mai sigur scaun auto pentru copii. Insa, inainte de a achizitiona un astfel de model, verifica daca masina ta are instalat acest sistem.

- Modalitatea de fixare fata de sensul de mers

Exista scaune pentru copii care se fixeaza cu fata la sensul de mers, scaune pentru copii care se fixeaza cu spatele la sensul de mers, dar si modele de scaune pentru copii de tip inaltatoare, pentru copii intre 5 si 12 ani.

Este indicat ca pentru categoria de scaune pentru copii pana in 13 kg sa optezi pentru un scaun de copii care se fixeaza cu spatele la sensul de mers. Dupa care, cand se va utiliza un model de scaun auto pentru copii cu 9-36 kg, sa il puteti monta cu fata la sensul de mers.

- Materialul textil al scaunului auto

Materialul textil cu care este acoperit scaunul auto trebuie sa bifeze cateva caracteristici importante: sa fie usor detasabil, sa se curete repede si sa fie confortabil astfel incat sa nu il jeneze pe cel mic (avand in vedere ca are pielea sensibila in aceasta perioada a vietii).

Tine cont de recomandarile de mai sus atunci cand cumperi un scaun auto pentru copilul tau. Este important sa pleci cu lectia invatata de acasa pentru a evita eventualele greseli ce pot sa apara in acest caz.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#scaun auto copil , #copii