Afla cum iti poti amenaja baia!

Advertorial
Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 12:35
13172 citiri
Afla cum iti poti amenaja baia!

Stilul arhitectural modern este ancorat in secolul al XIX-lea, marcand perioada 1920 - 1970. Deoarece cuprinde mai multe substiluri si a influentat la randul sau stilul contemporan, s-a creat o confuzie in jurul acestui termen.

in general atunci cand ne referim la design modern, cele mai intalnite elemente comune sunt: formele geometrice, culorile neutre, decoratiunile putine sau chiar inexistente si materialele naturale.

Avand in vedere ca baile sunt spatii pe care le folosim zi de zi, merita sa investim o atentie deosebita. Baia dumneavoastra se poate transforma intr-un sanctuar modern pentru confort si relaxare.

Asadar, daca intentionati sa va amenajati baia va recomandam sa implementati urmatoarele idei:

Design simplu si minimalist

Simplitatea este principiul de baza pentru un design modern. Asigurati-va ca pastrati spatiul deschis si cat mai liber. Pentru a crea un ambient cat mai fluid si neaglomerat, va recomandam sa optati pentru mobilier de baie in culori neutre.

Tineti cont de faptul ca baia este in primul rand un spatiu de relaxare si renuntati sau ascundeti obiectele de toaletare, care afecteaza estetica minimalista. Pentru a crea un punct de interes vizual fara a aglomera amenajarea, puteti apela la placi ceramice texturate, cu forme geometrice sau accente de culoare.

Idei simple pentru un decor de efect

- Dispuneti oglinzi cu forme geometrice pe peretii baii

- Includeti plante pentru a crea o estetica organica si bogata din punct de vedere tactil

- Includeti oglinzi care se intind pe intregul perete

- Placi ceramice cu aspect de beton aparent, elemente din beton aparent sau lemn

Cazi Freestanding

Cada de baie freestanding este un element de referinta pentru baile moderne. Indiferent de forma lor, acestea sunt cu adevarat spectaculoase. Siluete sculpturale, forme asimetrice, linii sinuoase sau drepte, merita sa fie valorificate si scoase in evidenta.

Dusuri difuzare tip ploaie

Probabil una dintre cele mai puternice tendinte intalnite in baile moderne. Cui nu i-ar placea senzatia de a se dusa in mijlocul unei bai tropicale?!

Exista multiple variante de dusuri cu difuzare de ploaie, unele dintre ele dotate cu sisteme inteligente, care pot reda diferite forme de ploaie, ploaie cu picaturi mari, ploaie marunta etc.

De asemenea, poate fi simulat ciclul unei ploi tropicale, insotita de retragerea sa lenta.

Dusuri cu rigola

Dusurile cu rigola, in comparatie cu cele cu cadita prezinta atat avantaje estetice, cat si functionale. Fata de dusurile cu cadita, acestea sunt mult mai usor de intretinut si sunt mult mai durabile. Astfel dusul cu rigola, poate fi plasat direct pe pardoseala, pe placi ceramice, intre pereti de sticla sau doi pereti preexistenti.

Dusul cu rigola poate dispune de usa de intrare sau nu, in functie de nevoile proprietarului si de tipul de amenajare.

In comparatie cu cabina de dus cu cadita, cea cu rigola poate fi integrata in orice punct al baii si nefiind un element cu o dimensiune prestabilita, ramane la latitudinea utilizatorului, mulandu-se pe configuratia spatiului.

Rigola de dus se poate transforma de asemenea intr-un element estetic, care atrage atentia in mod placut.

Pardoseala continua

Datorita integrarii dusurilor cu rigola in amenajarile moderne, noua tendinta este eliminarea barierelor arhitecturale intre dus si restul baii.

Pardoseala din baie se transforma intr-o suprafata continua si uniforma. Aceasta uniformizare se realizeaza cu placi ceramice, care pot reda textura diverselor materiale, de la marmura la parchet.

Obiecte sanitare suspendate

Obiectele sanitare suspendate prezinta nenumarate avantaje. Pe de o parte, aceste toalete sunt mai igienice si usor de curatat, datorita faptului ca au mai putine cavitati. Pe de alta parte, lasand un spatiu liber dedesubt, creeaza unui spatiu de amplitudine vizuala, transformandu-se in optiunea ideala pentru baile de dimensiuni reduse.

Mozaic

Baile s-au transformat in spatii din ce in ce mai vizuale prin folosirea mozaicurilor si a placilor ceramice. Daca doriti sa creati un centru de interes vizual, fara sa incarcati amenajarea, puteti opta pentru un mozaic metalic de efect.

In felul acesta veti obtine un contrast spectaculos, care va conferi ambientului eleganta si rafinament si va incadra amenajarea intr-un stil contemporan, glam.

Placile ceramice si pietrele semipretioase

Placile ceramice sunt una dintre cele mai versatile si elegante tendinte pentru baie si restul locuintei.

Puteti alege dintr-o paleta de optiuni nelimitata, atat din punctul de vedere al texturii, cat si al dimensiunii si formei.

Daca pana nu de mult majoritatea placilor ceramice erau patrate, in ziua de astazi gasim o varietate larga de forme, care mai de care mai deosebite, de la placi dreptunghiulare sau hexagonale, la placi in forme de solzi de peste.

In ceea ce priveste formatul, placile supradimensionale reprezinta cea mai ravnita tendinta, daca spatiul este suficient de generos.

De asemenea placile din pietre semipretioase precum Agatele sau Onixul, pot transforma baia intr-o adevarata bijuterie, in special daca se aplica un led luminos dedesubt, pentru a le pune in valoare.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#idei amenajari interioare, #amenajare baie moderna , #decoratiuni interioare