Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > moda
A   A   A

A murit legendarul creator de moda Hubert de Givenchy, bunul prieten al lui Audrey Hepburn

A murit legendarul creator de moda Hubert de Givenchy, bunul prieten al lui Audrey Hepburn
Foto: Arhiva Hepta.ro
Legendarul creator de moda Hubert de Givenchy a murit la 91 de ani.

"Domnul de Givenchy s-a stins din viata in somn, la 91 de ani, sambata, 10 martie", a anuntat Philippe Venet, prietenul creatorului de moda, citat de Le Figaro.

"Eternul ucenic", asa cum ii placea sa se autodenumeasca, a avut ultima prezentare de moda pe 11 iulie 1995, la Grand Hotel din Paris.

Dupa ce o viata intreaga fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora sapte dimineata, Givenchy obisnuia sa spuna: "La un moment dat, ma voi opri sa creez rochii, dar nu ma voi opri niciodata din a face descoperiri. Viata este precum o carte: trebuie sa stii sa intorci paginile."

Givenchy a fost un celibatar discret si nu are descendenti directi. I se spunea "Domnul"/ "Monsieur" si, de la o vreme, marturisea ca nu-si mai gaseste locul in era "buldozerelor industriale".
La intrebarea "De ce anume depinde succesul? ", Givenchy obisnuia sa raspunda: "De prietenie!"

O astfel de prietenie, cu totul speciala, l-a legat pe Givenchy de actrita Audrey Hepburn. Au lucrat impreuna, au devenit celebri impreuna. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea "Interdit", unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 12 Martie 2018, ora 16:25

 Articol citit de 3051 ori

Citeste si: