Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Life style > animale
A   A   A

A ajuns in gura unei balene, dar a supravietuit (Video)

A ajuns in gura unei balene, dar a supravietuit (Video)
Foto: YouTube/Barcroft Animals
Un fotograf a ajuns recent in gura unei balene, in largul unui port din Africa de Sud, dar a supravietuit nevatamat, pentru a-si spune povestea.

"Balenele nu mananca oameni. Nu a fost un atac, nu a fost vina balenei. Sunt foarte sensibile. Sunt giganti delicati, a fost doar un accident", declara Rainer Schimpf, cel care a scapat cu viata din aceasta incercare.

Dar cum s-a intamplat totul? Rainer Schimpf venise impreuna cu alti fotografi sa vada si sa fotografieze cea mai mare migratie a sardinelor din emisfera sudica. Inota, cand, la un moment dat, s-a facut brusc intuneric. Vazuse deja o balena si astepta ca aceasta sa se infrupte din bancul de pesti, moment pe care dorea sa-l imortalizeze, arata Science Alert.
"In momentul urmator s-a facut intuneric si am simtit presiune pe sold", isi aminteste el.

A stiut imediat ce se intamplase, dar stia ca era vital sa ramana calm.

Nu doar fotograful era mirat si oarecum speriat de cele intamplate, ci, cel mai probabil, spune echipa care l-a insotit si filmat, asa era si balena. Cel mai probabil aceasta nu l-a vazut sau l-a confundat initial cu un delfin.

Ulterior, l-a eliberat, fara ca barbatul de 51 de ani sa pateasca ceva.

Nici om, nici balena nu puteau face prea multe pentru a preintampina cele intamplate. Cand un gigant de 14-15 metri se apropie de tine, nu mai poti reactiona. In plus, si balena care se apropia cu gura deschisa larg avea un camp vizual micsorat.
Apoi, fizic era imposibil ca barbatul sa fie mancat, din moment ce balenele din aceasta specie, Balaenoptera edeni edeni, au un esofag foarte stramt, de marimea unei mingi de baschet, si nici dinti.Vezi si Clipul zilei: O balena ucigasa a invatat sa vorbeasca

A.P.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 13 Martie 2019, ora 09:21

 Articol citit de 7906 ori

Citeste si: