6 intrebari frecvente despre acidul hialuronic la care specialistii au raspuns

Advertorial
Vineri, 29 Martie 2019, ora 14:41
19698 citiri
6 intrebari frecvente despre acidul hialuronic la care specialistii au raspuns

Mai mult ca sigur, toate doamnele si domnisoarele au auzit de nenumarate ori despre acidul hialuronic, insa singurul lucru pe care il stiu sigur este ca acesta este folosit pentru a mentine elasticitatea si hidratarea corespunzatoare a pielii.

Multiplele beneficii pe care acest ingredient le aduce pielii si modul de functionare al tratamentului sunt intrebari pe care doamnele si le pun adesea inainte de a apela la creme cu acid hialuronic sau la alte produse de ingrijire ce contin acest ingredient.

Pentru a incuraja apelarea la tratamentele faciale cu acid hialuronic, specialistii in cosmetica au raspuns celor mai frecvente intrebari referitoare la aceste solutii de ingrijire a pielii.

Adresate atat direct, in cabinetele clinicilor de infrumusetare, cat si in mediul online (pe forumuri dedicate sau pe site-urile magazinelor online de specialitate), intrebarile femeilor isi gasesc acum raspunsul.

1. Ce este acidul hialuronic?

Descoperit pentru prima data in anul 1934, numit si hialuronat (sau hyaluronan), acidul hialuronic este, de fapt, o polizaharida, ce se se regaseste, in mod normal, in tesutul conjunctiv al organismului si in piele. Aceasta din urma contine aproximativ 50% acid hialuronic, iar zonele in care se gasesc cele mai mari concentratii sunt cele de la nivelul articulatiilor si al ochilor. Acidul hialuronic retine apa, asigurand hidratarea si fermitatea pielii.

Vestea proasta este ca, odata cu trecerea timpului, productia naturala de acid hialuronic din tesuturi scade (incepand in jurul varstei de 26 de ani) . Veste buna este ca, tehnologiile moderne actuale permit producerea mai multor tipuri de hialuronat, ce au intrebuintare atat in domeniul medicinei, cat si in cel al cosmeticii.

2. Care este rolul acidului hialuronic in organism?

Din moment ce se cauta atat de multe informatii despre acidul hialuronic, inseamna ca acesta are multiple beneficii pentru organism. Iata care sunt cele mai importante:

● ajuta la cresterea rezistentei si elasticitatii pielii, prin stimularea productiei de colagen (proteina cu rol de prevenire a aparitiei ridurilor si de mentinere a elasticitatii pielii);

● hidrateaza in profunzime pielea, datorita capacitatii sale mari de a retine apa in organism;

● are efect lubrifiant pentru articulatii si cartilaje, actionand sub forma unei bariere protectoare in jurul acestora;

● ajuta la regenerarea pielii afectate de leziuni la nivelul cutanat, accelerand procesul de cicatrizare si actionand ca un calmant impotriva inflamatiilor;

3. Ce beneficii aduce un astfel de tratament?

Asa cum am mentionat anterior, acidul hialuronic se foloseste in cosmetica in creme sau seruri cu acid hialuronic.

In domeniul cosmeticii, hialuronatul de sodiu este folosit pentru urmatoarele efecte benefice:

● Hidratarea corespunzatoare a pielii si mentinerea elasticitatii acesteia. Folosite in mod regulat, cremele si mai ales fiolele cu acid hialuronic mentin fermitatea si elasticitatea pielii, pentru un aspect neted, fara riduri. De asemenea, ajuta la prevenirea deshidratarii pielii, din cauza frigului, a vantului sau a lipsei hidratarii.

● Lupta impotriva efectelor de imbatranire. Previne imbatranirea tenului prin mentinerea fermitatii pielii si reducerea ridurilor. Totodata, actioneaza ca un antioxidant, luptand eficient impotriva radicalilor liberi.

Acum ca intrebarile legate de acidul hialuronic si-au gasit raspunsul, poti apela cu incredere la cremele si serurile ce contin AH. Una dintre cele mai apreciate game de astfel de produse este Hyaluron Anti-Age, a renumitei companii GEROCOSSEN!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#beneficii acid hialuronic, #tratament acid hialuronic , #frumusete