5 sfaturi pentru alegerea scaunelor pentru o bucatarie open space

Advertorial
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 15:34
23852 citiri
5 sfaturi pentru alegerea scaunelor pentru o bucatarie open space
Foto: Pexels.com / CC0 Creative Commons

In foarte multe dintre locuinte, ideea de open space a devenit extrem de populara, fiind adoptata atat in amenajarea apartamentelor, cat si in cea a caselor.

Astfel, poti recurge la demolarea peretilor care despart camera de zi de bucatarie, fiind o idee practica si moderna de amenajare, care contribuie, din punct de vedere vizual, la marirea spatiului si la repartizarea de efect a mobilei din incapere.

Afla, din randurile de mai jos, pe baza caror criterii poti sa alegi scaunele de bucatarie pentru o incapere de tip open space, astfel incat spatiul sa devina functional si placut din punct de vedere estetic.

Alegerea scaunelor in functie de aspectul estetic

Atunci cand alegi scaunele pentru o bucatarie de tip open space trebuie sa ai in vedere si aspectul estetic.

Pentru ca bucataria nu reprezinta doar un spatiu in care se pregateste masa, ci este locul ideal pentru socializarea cu membrii familiei sau cu musafirii care iti calca pragul, scaunele trebuie sa fie moderne si sa atraga atentia.

Desi nu vei gasi scaune in zona pentru gatit, acestea pot fi plasate in zona living-ului, acolo unde se va lua masa zi de zi.

In acest sens, poti opta pentru scaune de bucatarie transparente sau albe, asa cum gasesti pe scauneonline.ro, optiuni care vor fi usor de asortat, indiferent de culoarea mobilierului.

Aceste scaune se potrivesc de minune cu mesele din lemn sau sticla si nu ofera senzatia de aglomerare a spatiului, gratie culorilor deschise. In plus, daca alegi scaune de bucatarie transparente, care se incadreaza intr-o bucatarie moderna, le poti intretine usor, cu ajutorul produselor speciale de curatare.

Alegerea scaunelor in functie de spatiul destinat

Pentru bucatariile spatioase sau cele open space, se poate remarca si prezenta insulei de bucatarie, de aceea poti avea in vedere si utilitatea unor scaune de bar.

Din fericire, acestea sunt disponibile in numeroase forme si modele, cu spatar sau fara, care sa-ti ofere confortul de care ai nevoie.

De aceea, este indicat sa alegi modelele de scaune care se potrivesc cu tonurile bucatariei sau poti opta pentru scaune in culori tari, care sa sparga monotonia din incapere.

Alegerea scaunelor in functie de dimensiuni

Bucatariile si zonele de living se remarca prin marimi si forme diferite, la fel si scaunele ideale, pe care le poti alege pentru a completa acest ansamblu.

Cea mai importanta alegere pe care o ai de facut este in stransa legatura cu scaunele de bucatarie.

Astfel, vei fi nevoit sa masori cate scaune iti pot incapea la o masa, urmarind care este inaltimea potrivita a acestora, in functie de masa pe care o ai, astfel incat sa stai confortabil.

Alegerea scaunelor in functie de gradul de confort

Scaunele de bucatarie vor fi alese dupa ce finisajele si mobila sunt pregatite si trebuie sa se asorteze, insa trebuie sa ai in vedere si gradul de confort pe care acestea ti le ofera.

Chiar daca scaunele de bucatarie sunt moderne si rezistente, modelele ideale trebuie sa fie cat mai confortabile, indiferent de timpul pe care il petreci asezat.

Astfel, te poti indrepta catre alegerea scaunelor de bucatarie cu spatar si cu inaltime ajustabila, astfel incat sa se plieze pe necesitatile tuturor celor care le folosesc.

Alegerea scaunelor in functie de materiale

Pentru a te bucura din plin de o experienta placuta a mesei, este indicat sa fii atent si la materialele din care sunt confectionate scaunele de bucatarie.

In acest sens, materialele din stofa cu care sunt tapitate scaunele iti ofera confortul de care ai nevoie atunci cand te asezi, din zona sezutului, pana in zona lombara.

Tototdata, poti opta pentru piele ecologica, ideala atat pentru sezut, cat si pentru spatar.

Materialul scaunelor trebuie sa iti asigure o rezistenta buna, pentru a suporta diverse greutati corporale.

Desigur, lemnul este cel mai rezistent material pentru care poti opta atunci cand vine vorba de durata de viata a unui scaun de bucatarie.

Alege cele mai bune scaune pentru o bucatarie open space, in functie de material, dimensiuni sau aspectul estetic, astfel incat sa fie confortabile si rezistente pentru toti cei care le folosesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#bucatarie open space, #mobila bucatarie , #decoratiuni interioare