Opozitia il sustine pe Iohannis: PSD sa inceteze mascarada, nu sa dea OUG sa-i gaseasca de munca Olgutei Vasilescu

Joi, 07 Februarie 2019, ora 18:29
5977 citiri
Opozitia il sustine pe Iohannis: PSD sa inceteze mascarada, nu sa dea OUG sa-i gaseasca de munca Olgutei Vasilescu
Foto: Arhiva Facebook/Lia Olguta Vasilescu

PNL si USR sustin decizia presedintelui Klaus Iohannis care, joi, i-a transmis pentru a 5-a oara premierului Viorica Dancila ca refuza sa o numeasca pe Lia Olguta Vasilescu inapoi in Guvern, de data aceasta pe functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat, joi, la Parlament, ca PSD a apelat la aceeasi practica prin care repeta procedurile pana cand rezultatul e cel pe care il vizeaza.

"Mie mi se pare foarte clar ca este atributul presedintelui sa refuze si ca nu poti veni la nesfarsit cu aceeasi propunere care ti-a fost refuzata o data. Nu este decat un artificiu si o fortare a PSD-ului, asa cum s-a obisnuit sa faca. Repeta procedurile, pana cand le iese. Iata ca acum nu le iese. Vom vedea daca mai departe CCR va gira aceasta ambitie a PSD", a spus Ion.

Despre OUG pentru impunerea unor termene sefului statului de numire a ministrilor, avuta in vedere de PSD, deputatul USR considera ca ar fi o adaugare la Constitutie.

"Din punctul meu de vedere, cred ca este o adaugare la Constitutie. In Constitutie nu se stabileste asa ceva, se vorbeste de acele proceduri, dar nu se stabilesc asemenea termene. Daca aceasta Constitutie nu contine anumite termene, cred ca nu e consitutional sa adaugi la acea procedura", a explicat Stelian Ion, citat de Mediafax.

PNL nu spera la expertiza dupa 71 de ministri habarnisti

La randul sau, presedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut Guvernului sa inceteze sa emita acte normative cu dedicatie pentru anumite persoane din PSD.

"Nu stiu de ce a fost nevoie sa fie retrimisa propunerea, in conditiile in care presedintele Iohannis a refuzat numirea doamnei Vasilescu. Sa vina cu alti candidati. Am mai spus o data. Am auzit o declaratie ca Guvernul vrea sa dea OUG ca sa o puna pe Olguta Vasilescu ministru. Cred ca guvernarea prin acte normative cu dedicare personala trebuie sa inceteze.

Nu putem da acte normative ca sa-i gasim un loc de munca Olgutei Vasilescu. Cum ar arata OUG pentru gasirea unui loc de munca pentru Olguta Vasilescu? Trebuie sa inteleaga ca trebuie sa vina cu alta propunere, de preferinta cu un om care sa aiba expertiza in domeniu, care sa cunoasca cu adevarat problematica si care sa aiba capacitatea sa rezolve problemele grave care exista in domeniul de activitate", a declarat Ludovic Orban, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

De asemenea, Orban a fost intrebat daca Vasilescu ar fi singurul ministru care nu are experienta in domeniul pe care il conduce.

"In cazul de fata, presedintele a folosit acest argument, deci acest argument chiar functioneaza in domeniu. Asta e o incapatanare a PSD-ului. Chiar nu gaseste PSD alti candidati? Sigur, nu mai speram la niciun fel de candidat serios la vreun portofoliu ministerial dupa cei 71 de habarnisti cu care a populat conducerea ministerelor in ultimii doi ani si ceva actuala guvernare.

Sa caute alt candidat si, de preferinta, premierul sa il si consulte pe presedinte inainte de a formula o propunere privitor la acest candidat si la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca acest candidat", a spus Orban.

Turcan: PSD sa inceteze aceasta mascarada a nominalizarilor total nepotrivite

Din partea liberalilor a reactionat si Raluca Turcan, care a acuzat ca "Liviu Dragnea se foloseste cinic si profund mincinos de respingerea nominalizarii Olgutei Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii ca sa se spele pe maini de cea mai mare crima economica pe care a patronat-o: sacrificarea investitiilor publice si compromiterea dezvoltarii Romaniei".

"Domnule Dragnea, cel care 'a blocat PSD sa faca investitiile atat de asteptate de cetateni' ati fost chiar dumneavoastra. Cum?! Prin guvernele de incompetenti pe care le-ati promovat; prin confiscarea unei bune parti din fondurile cuvenite administratiilor locale; prin sacrificarea deliberata a fondurilor pentru investitii si a fondurilor europene, pe care le-ati supervizat, guvernele dvs de marionete PSD-ALDE avand, in aceasta situatie, un rol de executat!

Nominalizarea total nepotrivita a Olgutei Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltarii se inscrie in lungul sir al demersurilor antidezvoltare de care Liviu Dragnea este principalul responsabil. Toata Romania vede si stie acest adevar.

Demersul presedintelui Iohannis de respingere a nominalizarii Olgutei Vasilescu la conducerea Ministerului Dezvoltarii este deplin justificat, corect, legal si perfect constitutional. PSD trebuie sa inceteze aceasta mascarada a nominalizarilor total nepotrivite pentru ministere importante, pe care le foloseste ca paravan pentru jocurile politice murdare din interiorul partidului si scuza pentru marile realizari ale guvernarilor lui Dragnea! Sa se ocupe serios de bugetul Romaniei de care si-a batut joc!", a scris Turcan pe Facebook.

Aceasta face un apel si la Olguta Vasilescu: "daca mai are o farama de onoare, constiinta si luciditate politica, sa renunte public la aceasta nominalizare si sa puna capat circului intretinut de Liviu Dragnea".

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, intr-o scrisoare adresata premierul Viorica Dancila, ca respinge numirea Olgutei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltarii, motivand ca nu are pregatirea necesara. Seful statului solicita o alta propunere pentru vicepremier si Dezvoltare.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PNL reactie Olguta Vasilescu respinsa Iohannis, #USR reactie Iohannis Olguta Vasilescu , #PSD