Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Lia Olguta Vasilescu > ministrul Muncii
A   A   A

Olguta Vasilescu vrea recensamant in 2019 si contesta statistica de la INS privind numarul de salariati

Olguta Vasilescu vrea recensamant in 2019 si contesta statistica de la INS privind numarul de salariati
Foto: Arhiva Facebook/Lia Olguta Vasilescu
Fostul ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri, ca va trebui organizat un recensamant al locuitorilor din Romania in anul 2019, sustinand ca numarul cetatenilor care traiesc in tara a scazut.

"Din punctul meu de vedere, nu cred ca mai suntem peste 20 de milioane de locuitori in Romania si am vazut acest lucru la referendumul pe care l-am avut pentru familie.

Vreau sa va spun ca sunt unul dintre parlamentarii care a fost in judetul pe care il reprezinta in Parlament, in foarte multe localitati.

Nu mai sunt oameni din punct de vedere fizic in case. Ei sunt plecati in strainatate. Stiti foarte bine ca au resedinta in exterior si cred ca ar trebui facut un recensamant in anul 2019. Asta nu inseamna ca le ia cineva calitatea de roman.
Trebuie sa stim cu totii cati mai suntem in Romania", a afirmat Lia Olguta Vasilescu, in Parlament.

Fostul ministru al Muncii a sustinut ca ar trebui organizat un recensamant si pentru numarul de angajati din Romania.

"Trebuie sa stim la ora actuala cati angajati sunt, pentru ca INS da 4,9 milioane de angajati. Eu va spun ca sunt 6,3 milioane de contracte plus functionari publici, armata, servicii secrete si asa mai departe. Numarul este mult mai mare", a adaugat Olguta Vasilescu.

Intrebata daca un recensamant pentru a afla numarul de locuitori din Romania va avea efecte, Olguta Vasilescu a raspuns: "Sigur ca va avea efect. Va avea efecte peste tot. Si la reducerea numarului de parlamentari, la reducerea numarului de europarlamentari, dar asta nu inseamna ca din 10 in 10 ani nu trebuie sa avem un recensamant ca sa stim cu totii pe ce date lucram".
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 15:12

 Articol citit de 4038 ori

Citeste si: