Olguta Vasilescu spune ca PSD a pierdut alegerile in Craiova din cauza turismului electoral practicat de militantii sai

Sambata, 20 Iulie 2019, ora 15:15
9622 citiri
Olguta Vasilescu spune ca PSD a pierdut alegerile in Craiova din cauza turismului electoral practicat de militantii sai
Foto: Arhiva Ziare.com

De vina pentru pierderea alegerilor europarlamentare in Craiova, de catre PSD, au fost chiar militantii partidului, care si-au dus apropiatii sa voteze in alte localitati, spune deputalul PSD Lia Olguta Vasilescu. Aceasta a fost realeasa la conducerea PSD Craiova.

"Dupa 7 ani de administratie PSD este prima data cand pierdem alegerile in municipiul Craiova. Dar aici vina ne apartine noua in exclusivitate. In primul rand, militantilor de pe comune care sunteti in aceasta sala, care sunteti girati de organizatia municipala Craiova si care pentru a indeplini targetul electoral pe care l-ati avut in alte localitati decat Craiova ati dus acolo rudele, prietenii, simpatizantii partidului ca sa voteze in alte localitati.

N-ati procedat bine. Scorul judetului ar fi fost acelasi si daca ar fi votat prietenii dumneavoastra la Craiova si daca ar fi votat in localitatile unde sunteti militanti. Nu i-ati ajutat nici pe primari, care la ora actuala nu stiu exact care este scorul lor electoral, pentru ca au fost foarte multe voturi venite din Craiova, dar mai grav decat orice am reusit sa pierdem Craiova la vot", a spus Olguta Vasilescu.

Presedintele PSD Craiova a anuntat masuri in acest sens, care vor incepe cu evaluarea oamenilor din administratia locala.

"Sigur ca acest lucru nu se va mai intampla pe viitor daca ne vom lua masuri si eu spun ca vom lua masuri in acest sens. Si cred ca este obligatoriu din partea noastra sa ne aplecam cu mai multa responsabilitate asupra evaluarii unor oameni pe care noi i-am girat in administratia locala. Cred ca sunteti cu totii de acord cu mine. Nu mai putem pierde pe mana noastra si pe incapacitatea de a lua masuri atunci cand este cazul", a spus Olguta Vasilescu.

Aceasta a dat vina si pe indicatiile primite de la Bucuresti pentru campania electorala a alegerilor europarlamentare si a anuntat ca va schimba strategia: "Am primit indicatii de la Bucuresti, am primit indicatii si de la alti oameni, sa aplicam aceeasi strategie perimata pe care noi am inventat-o acum multi ani, pe care au inceput sa o preia toti de la noi si sa o aplice si cred ca era momentul sa iesim cu altceva in fata. Dar ne asumam si acest lucru ca a trebuit sa mergem pe modul de organizare al partidului de la nivel national".

Deputatul PSD a adaugat ca nu ar mai fi candidat la sefia organizatiei locale, dar a constatat ca nu este momentul sa se retraga acum: "Vreau sa va spun ca as fi vrut sa nu mai candidez azi si nu din cauza a ceea ce s-a intamplat in ultima perioada. Colegii apropiati stiu ca am spus de cateva luni de zile ca nu vreau sa mai candidez pentru functia de presedinte al organizatiei municipale, insa nu cred ca este momentul sa ma retrag acum. N-as vrea ca dezbinarea care exista in administratia locala si in multe parti din acest oras sa se repete si la nivelul organizatiei municipale. Vin in fata noastra batalii pe care stiu ca putem sa le castigam".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Olguta Vasilescu PSD Craiova, #alegeri PSD Craiova , #PSD