Olguta Vasilescu sustine ca revolta Opozitiei din Camera Deputatilor a fost coordonata cu Iohannis si cu DNA

Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 13:59
7982 citiri
Olguta Vasilescu sustine ca revolta Opozitiei din Camera Deputatilor a fost coordonata cu Iohannis si cu DNA
Foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Lia Olguta Vasilescu sustine ca ceea s-a intamplat miercuri in Camera Deputatilor a fost o miscare coordonata de Opozitie cu presedintele Klaus Iohannis si cu DNA. Fostul ministru a acuzat ca in timpul sedintei deputatul PNL Nicolae Neagu i-ar fi dat telefonul lui Florin Iordache ca sa vorbeasca cu Iohannis.

"Ceea ce s-a intamplat in Camera Deputatilor este fara precedent. (...) A fost o incercare de forta de a da jos presedintele Camerei Deputatilor. Stim ca tot acest stat paralel nu face altceva decat de a ne aduce in postura de a nu avea un candidat viabil in campania electorala", a spus Vasilescu.

Aceasta a sustinut ca Opozitia a cerut revocarea pentru doi vicepresedinti ai Camerei Deputatilor, referindu-se la Florin Iordache si Eugen Nicolicea, desi despre revocarea lui Nicolicea nu s-a discutat deloc azi in plen.

"S-a cerut revocarea a doi vicepresedinti PSD. Ne intrebam de ce pentru al treilea (Carmen Mihalcescu - n.red.) de ce nu s-a cerut? A fost chemata la DNA. Este o coordonare intre aceste forte", a spus ea.

Fostul ministru a sustinut ca, in timp ce Opozitia ii cerea lui Iordache sa se ridice de pe scaunul sau, presedintele Klaus Iohannis ar fi vrut sa discute cu acesta prin intermediul unui deputat PNL.

"Domnului presedinte de sedinta, Iordache, i s-a solicitatt de un deputat PNL sa se ridice de pe scaun si sa i-l dea la telefon pe Klaus Iohannis", a relatat Vasilescu.

Intrebata de unde stie acest lucru, ea a replicat ca de la Iordache, moment in care jurnalistii au evidentiat faptul ca, desi vicepresedintele Camerei Deputatilor a iesit la discutii cu ei, nu le-a spus nimic de acest telefon pe care l-ar fi primit de la presedinte.

Cand a fost intrebata daca nu cumva a fost doar o gluma a deputatului PNL, Vasilescu a raspuns ca: "Nu cred ca se fac glume la nivelul acesta cu presedintele Romaniei. Asta arata ca sunt si alte forte in afara Parlamentului la ceea ce s-a intamplat in Camera".

Deputatul PNL dezminte

La randul sau, deputatul PNL Nicolae Neagu, acuzat de Vasilescu ca i-ar fi dat telefonul lui Iordache pentru a vorbi cu Iohannis, a negat acest lucru.

"Nu vorbeam la telefon cu Iohannis. Cauta motivatie pentru ceea ce s-a intamplat. Stiind ca ieri-alaltaieri au pierdut ceva deputati, nu se asteptau astazi la solicitari si incearca orice fel de explicatii de a mai baga un actor in aceasta ecuatie.

Cu dl Iordache, in afara ca l-am vazut galben cand l-am rugat sa paraseasca sedinta, nu am mai vorbit. Este acces pe numarul meu de telefon. Nu doar ca nu vorbeam cu Iohannis, nu vorbeam cu nimeni. Eu i-am facut sugestia sa se ridice.

Eu fiind deputat de Sibiu e posibil ca, de aceea, sa zica de mine. E o strategie pe care si-au gandit-o. Nu pot sa spun decat ca de ceea ce le este frica nu scapa", a spus Neagu.

Iata ce s-a intamplat miercuri in Parlament

Orban: Olguta Vasilescu lanseaza ziua si minciuna

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat acuzatiile Liei Olguta Vasilescu, sustinand ca aceasta minte.

"Olguta Vasilescu lanseaza ziua si minciuna. Disperata ca nu este numita in functie de presedinte, cauta orice pretext ca sa se lege de presedinte. Presedintele nu a avut nicio legatura cu subiectul, iar Olguta Vasilescu nu face decat sa lanseze minciuni fara niciun fel de acoperire in realitate", a declarat Orban.

El a criticat si acuzatiile Olgutei Vasilescu privind o "coordonare" intre Opozitie si DNA.

"Asta este o alta mizerie marca PSD-Dragnea-Olguta Vasilescu. Ce legatura are? De unde putea sa stie o institutie a statului cand initiaza PNL procedura de demitere a lui Liviu Dragnea?", a spus Orban.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Vasilescu Iohannis telefon Iordache, #scandal parlament Iordache , #PSD