Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Laura Codruta Kovesi > revocare
A   A   A

RFI a desemnat-o pe Laura Codruta Kovesi personalitatea europeana a saptamanii

RFI a desemnat-o pe Laura Codruta Kovesi personalitatea europeana a saptamanii
Foto: Arhiva Ziare.com
Radio France Internationale (RFI) a desemnat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, personalitatea europeana a saptamanii.

Postul public francez aminteste ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea procurorului-sef al institutiei anticoruptie din Romania, propunere respinsa insa de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

"Laura Kovesi ramane una dintre cele mai populare personalitati din Romania", se mentioneaza pe site-ul RFI.

Tudorel Toader a prezentat, pe 22 februarie, un raport privind "activitatea manageriala la DNA" si a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului-sef, Laura Codruta Kovesi, in baza a 20 de "acte si fapte" pe care le-ar fi savarsit sefa DNA.
Sectia pentru procurori a CSM a decis, marti, sa respinga cererea ministrului Justitiei, in urma unei sedinte marcate de contre intre ministrul Toader, pe de o parte, si Laura Kovesi, Augustin Lazar si procurorii din CSM, pe de alta parte.

Avizul negativ dat de CSM, cu un scor de 6 la 1, este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului.

Presedintele Klaus Iohannis si-a exprimat in repetate randul sprijinul fata de procurorul-sef al DNA.

O petitie online pentru sustinerea Laurei Codruta Kovesi, prin care i se cere presedintelui Klaus Iohannis sa respinga cererea de revocare a sefei DNA, a fost semnata de peste 100.000 de persoane.

Citeste si:
Toader insista ca avea dreptul sa ceara revocarea lui Kovesi si ii raspunde procurorului general: O regula elementara!Timmermans, despre cererea de revocare a lui Kovesi: Verificarea magistratilor nu trebuie facuta de politicieni sau GuvernDragnea, despre revocarea lui Kovesi: Sa dau eu explicatii? Nu as putea sa fiu eu arestat pentru asta?Kovesi a facut bilantul DNA. Mesaje clare de sustinere de la Iohannis, procurorul general, CSM si ICCJ: Isi face datoriaParchetul General: Avizul negativ al CSM confirma ca nu exista temei legal pentru revocarea lui Kovesi
C.S.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 04 Martie 2018, ora 22:16

 Articol citit de 14696 ori

Citeste si: