Prima reactie a lui Kovesi dupa cererea de revocare

Vineri, 23 Februarie 2018, ora 10:18
30269 citiri
Prima reactie a lui Kovesi dupa cererea de revocare
Foto: Arhiva Ziare.com

Laura Codruta Kovesi a oferit, vineri dimineata, o prima reactie dupa ce, joi seara, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat declansarea procedurii de revocare din functia de procuror sef al DNA.

"Voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei", a transmis Kovesi intr-un comunicat remis Ziare.com.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat joi seara un raport privind "activitatea manageriala la DNA", la finalul caruia a anuntat ca declanseaza procedura de revocare a procurorului sef.

Tudorel Toader a afirmat ca raportul intocmit de el are 36 de pagini si contine 20 de "acte si fapte" pe care le-ar fi savarsit sefa DNA. Printre acestea, ministrul Justitiei a amintit conflictele de natura constitutionala cu Guvernul si Parlamentul, printre care anchetarea emiterii OUG 13, dar si o conducere exagerat de autoritara, implicarea in dosare, incercarea de a obtine condamnari cu orice pret sau denigrarea Romaniei prin crearea unei imagini de tara corupta.

Dupa anuntul ministrului au venit reactii in lant, atat de pe scena politica, dar si de la simpli cetateni, care au iesit imediat in strada sa isi arate sustinerea fata de procurorul sef al DNA.

Mii de oameni au fost, joi seara, in Piata Victoriei din Capitala, iar alte sute au iesit in alte orase din tara, precum Sibiu, Iasi, Timisoara sau Cluj-Napoca.

Politicienii au reactionat si ei la anuntul de revocare a lui Kovesi.

USR a cerut demisia imediata a ministrului Justitiei, iar PNL a aratat ca "Tudorel Toader a ales sa fie de partea infractorilor".

Fostul premier Dacian Ciolos a spus ca "nu stie cum se va termina acest circ", in timp ce Platforma Romania 100 sustine ca cererea de revocare, pe care o numeste "Decapitarea sefei DNA", reprezinta o "comanda de la partid executata servil de ministrul Justitiei".

Mai multe reactii la anuntul de revocare a sefei DNA puteti citi aici.

Au existat si reactii pozitive privind decizia ministrului Toader, venite din partea PSD-ALDE.

Nici presa externa nu a ramas indiferenta fata de situatia din Romania. Imediat dupa anuntul lui Tudorel Toader, publicatiile externe au preluat stirea, iar jurnalisti straini au scris pe Twitter ca "Laura Kovesi e cea mai populara persoana publica din Romania".

Vineri dimineata, principalele surse de presa din Occident au acordat spatii ample acestui eveniment din Romania, agentia France Presse remarcand ca Guvernul Romaniei cere capul sefei Parchetului Anticoruptie.

Presa externa, despre criza din Romania: Guvernul cere capul sefei DNA, procurorul care a inceput cruciada anticoruptie

A.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#revocare reactie Laura Codruta Kovesi, #Kovesi reactie revocare Tudorel Toader , #revocare