Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Laura Codruta Kovesi > DNA
A   A   A

Kovesi refuza pentru a patra oara sa se prezinte in fata comisiei de ancheta din Parlament

Kovesi refuza pentru a patra oara sa se prezinte in fata comisiei de ancheta din Parlament
Foto: Arhiva/Ziare.com
Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a refuzat pentru a patra oara sa se prezinte in fata comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, unde fusese chemata pentru miercuri dimineata, reluand explicatia ca nu detine informatii sau documente necesare clarificarii imprejurarilor si cauzelor in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii parlamentare.

"Va aduc la cunostinta ca nu detin 'informatii si/sau documente necesare clarificarii imprejurarilor si cauzelor in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii parlamentare'", le-a transmis Laura Codruta Kovesi marti parlamentarilor din comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, potrivit News.ro.
"Nu am idei preconcepute, ne facem datoria in continuare. Este decizia dansei daca vine sau nu (...) Din pacate, Romania a inclus in Constitutie, dupa modelul altor state, posibilitatea de a avea comisii speciale de ancheta, dar nu a inteles pe deplin importanta acestei comisii si greutatea lor", a declarat presedinta comisiei de ancheta, Oana Florea, intrebata ce se intampla daca sefa DNA nu va da curs nici de aceasta data invitatiei.
"CCR statueaza obligativitatea oricarei persoane care detine o functie publica de a veni la Parlament in virtutea principiului colaborarii loiale si in virtutea bunei credinte pentru a lamuri aspecte si evenimente semnificative din viata societatii", a mai spus ea.

Citeste si De ce a obligat-o CCR pe Kovesi sa mearga la Parlament? Trei judecatori au facut opinie separata: Comisia de ancheta s-a plasat in afara Constitutiei

Totusi, ramane de vazut ce actiuni vor lua in calcul parlamentarii PSD si ALDE din comisie. Amintim ca liberalii, prin vocea lui Cezar Preda, s-au pozitionat impotriva reinvitarii, precizand ca exista suficiente elemente si inscrisuri pentru a trage concluzii.

Vezi si de ce spune Dorneanu ca trebuia Kovesi sa se duca in Parlament: Macar din respect fata de "autoritatea suprema"
Amintim ca sefa DNA a fost vizata de un control al Inspectiei Judiciare. Raportul a fost discutat in CSM, care a decis ca nu se impune schimbarea din functie a lui Kovesi. Insa cand a fost intrebat de acesta, ministrul Justitiei Tudorel Toader a spus ca el va avea ultima decizie, dupa ce va avea "toate elementele", inclusiv de scandalurile din ultima vreme.

A.S.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 14:19

 Articol citit de 17806 ori

Citeste si: