Cine a spart geamul din clasa, Tudorele? Codruta l-a spart, doamna invatatoare!

Vineri, 15 Februarie 2019, ora 08:31
10388 citiri
Cine a spart geamul din clasa, Tudorele? Codruta l-a spart, doamna invatatoare!

Rafuiala asumata de Tudorel Toader impotriva fostei sefe DNA seamana cumva cu acea scena din scoala, cand reclamagiul clasei isi paraste colegul invatatoarei, ca el ar fi spart geamul cu mingea. N-o face cu un scop anume, ci numai pentru placerea de a-si vedea prietenul certat, admonestat, pedepsit.

Stilul domnului Tudorel Toader de a nu se multumi cu raportul facut pentru revocarea doamnei Kovesi si de a deschide un conflict cu presedintele tarii pe aceasta tema, urmat de demersul la CCR si insistentele depuse pentru ca sa-si vada neaparat colega cazuta de pe cal, setea teribila de a o urmari mai departe, ca nu cumva sa se ridice, toate arata cum il orbeste aceeasi dusmanie cu care elevul rautacios isi paraste colegul pentru un geam spart, un copiat la teza, niste fituici nepermise, orice, numai de l-ar vedea certat.

Homo homini lupus - n-am alta explicatie. Este jalnic rolul pe care si l-a asumat domnul Tudorel Toader, de reclamagiu notoriu, de delator ordinar, de unul care umbla sa-si parasca o colega de breasla, vinovata pentru nimic altceva decat pentru faptul ca si-a facut datoria cat a putut ea mai bine, fara sa tina seama ca ii deranjeaza pe unii sau pe altii.

Un Monte Cristo adaptat nevoilor PSD

Caci ceea ce i se intampla doamnei Laura Codruta Kovesi este de necrezut: potentatii care se pretind a fi aprigi aparatori ai prezumtiei de nevinovatie se zbat din rasputeri sa-i scoata basma curata pe cei dovediti deja ca vinovati si condamnati definitiv, dar s-o infunde cat mai adanc pe cea nejudecata inca de nimeni, numai in baza principiului "pentru ca putem".

Si, pentru ca pot, au gasit exact omul potrivit: razbunatorul Tudorel. El a reusit sa obtina - recunosc, din greu - revocarea doamnei Kovesi, iar acum umbla prin Europa sa-i faca viata amara, oriunde s-ar afla dansa.

Nici macar nu este in joc interesul sau. Sunt interesele altora, pe care respectabilul ministru al Justitiei ii serveste slugarnic.

In numele lor, isi urmareste victima, perseverent si neabatut precum contele de Monte Cristo, neinduratorul razbunator, hotarat sa-si loveasca adversarii, sa-i distruga, sa-i nimiceasca si sa-i pedepseasca pentru raul suferit de el.

Domnul Tudorel insa n-a suferit niciun rau. Spre deosebire de prizonierul din insula If, domnul Tudorel se zbate sa le faca altora zile amare, fie pentru satisfactia potentatilor sai stapani, fie - nu exclud - pentru placerea sadica de a-si vedea colega perpelindu-se.

Repet ce spuneam mai devreme, citand din Plaut, nu de la mine: Homo homini lupus.

Machiavelicul ministru al Justitiei

Ce poti intelege din faptul ca domnul Tudorel, dupa ce si-a facut datoria 100% fata de suzeranii sai, o urmareste pe victima chiar si afara din tara, pentru ca nu cumva sa ajunga ea bine, ocupand un post important in cadrul institutiilor europene?

Ce treaba mai are domnul Tudorel cu viata doamnei Codruta, dupa ce rafuiala s-a terminat? Are, intrucat, ajungand dansa procuror sef european, asta le-ar pica rau papusarilor Dragnea-Dancila-Tariceanu, cei care-l papuseaza pe servilul Toader.

Jenanta situatie, dar asa e viata: ministrul Justitiei a ajuns in situatia cand, neputandu-si depasi adversarul pe pista de alergari, ii pune o piedica. Sub aspect etic si moral este abominabil, dar sub aspect machiavelic ai zice ca e de tot respectul.

Inarmat cu intelepciunea predecesorului Machiavelli, domnul Tudorel a declansat o ofensiva anti-Kovesi fara precedent. Caci nu s-a vazut inca in Europa un ministru de Justitie sa le scrie tuturor omologilor sai memorii in toata regula, ca sa umple de noroi un fost procuror-sef, pe care l-a pedepsit deja si caruia ii poarta sambetele numai asa de-al dracului, cum zice olteanul.

Cred ca reactia europeana la una ca asta a fost cel putin dezamagitoare pentru muschetarul Tudorel. Altfel nu apareau din partea domniei sale noi incercari de a zadarnici accesul doamnei Kovesi la inalta functie europeana, unde este favorita.

Incetati cu politizarea! Numai noi avem dreptul sa politizam

Nu-mi permit sa fac proces de intentie nimanui, dar nici nu pot trece cu vederea ciudata coincidenta legata de faptul ca domnia sa este citata sa se prezinte in fata unei instante recent infiintate (parca anume ca s-o judece pe dansa), tocmai in momentul cand este programata la audieri in capitala UE.

Este greu sa afirmi ca ar fi amestecat in asta Tudorel, dar este si mai greu sa gandesti ca dansul nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Prea este sofisticata, prea este profesionalist construita, ca sa fi fost gandita de un ageamiu.

Pana la urma, se poate intreba oricine: daca ministrul Justitiei se duce pana la Bruxelles ca sa faca acolo un mizerabil lobby anti-Kovesi, daca se osteneste sa difuzeze memorii pe aceeasi tema tuturor omologilor sai europeni, daca nu pierde nicio ocazie sa arunce cu noroi in fosta sefa DNA la Bucuresti si oriunde are ocazia, de ce nu i-ar fi incoltit tot dansului si ideea unei citatii, tocmai buna ca s-o retina la Bucuresti atunci cand este chemata la Bruxelles?

Dar, indiferent cine a facut-o, ticalosia este oricum din zona PSD, care si-a permis sa ameninte pe o retea de socializare: "incetati sa politizati punerea sub acuzare a doamnei Kovesi!". Auzi cine cere sa inceteze altii cu politizarea, PSD! Vorba ceea: "hotul striga hotii".

Dar si mai jalnic este ce urmeaza: "Astazi, Legile Justitiei adoptate de majoritatea PSD-ALDE ii ofera doamnei Kovesi suficiente garantii ca in cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale si ca nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete".

Garantii? Din partea cui garantii? Din partea statului, deci exact a acestei majoritati "PSD+ALDE" - as zice si "plus Tudorel" - care nu i-au respectat drepturule fundamentale, nu i-au dat dreptul de aparare cu ocazia revocarii si au creat premizele unei plangeri la CEDO, unde este tratata cu celeritate. Deci foarte in serios.

Iar incheieea postarii facuta de PSD pe Internet este de tot rasul: "...aveti incredere in Justitie si lasati probele sa vorbeasca, nu politicienii". Ha, ha, stiti cine face aceasta afirmatie? O face PSD, adica o fac politicienii, cei care apeleaza la noi sa avem incredere ca nu vor vorbi... politicienii!

Tara nu inseamna doar Dragnea, Dancila si Tariceanu

Doamna Kovesi este astazi intr-o situatie ciudata. Are toate sansele sa ajunga procuror sef european. A fost aleasa intr-o prima selectie din 30 de candidati. A fost reselectata in cea de a doua, din numai 5 aflati "pe lista scurta". A ajuns si pe lista cea mai scurta, de trei candidati, unde ocupa locul unu: favorita.

Favorita majoritatii statelor europene, chiar si a Germaniei si Frantei, tari care isi au propriii lor candidati, dar care o recomanda pe cea a Romaniei. Nu este insa favorita - cui credeti? - a Romaniei, patria ei cea cu pretentia de a fi reprezentata in Europa prin PSD si prin profesorul Tudorel.

Nu am amintit degeaba titlul de profesor. Domnul Toader este cadru universitar, el trebuie sa fie modelul de la care studentii invata sa ajunga corecti, demni si profesionisti. Cum sa ajunga corecti studentii al caror profesor se preteaza la o josnica vendeta cu o colega de breasla? Cum vor deveni ei demni cand dascalul lor se umileste ploconindu-se in fata unor politruci?

Cum sa ajunga profesionisti, cand acelasi dascal isi joaca profesia ca la pacanele, vanzandu-se pe el insusi ca la taraba?

Ma indoiesc ca omologii ministrului nostru din tarile UE n-au aflat ca cel care li se adreseaza cu memorii, pentru ca s-o infunde pe candidata la functia europeana, este el insusi dispretuit de fostii sai studenti, de colegii de la Iasi si ca ei au cerut demiterea rectorului Toader, care nu face cinste Universitatii.

Ce autoritate mai are ministrul Justitiei sa conteste candidatura doamnei Kovesi, cand propria sa demnitate publica este pusa sub semnul intrebarii in propriul sau mediu juridic: studentii si cadrele didactice?

Am ajuns intr-o situatie ciudata. O personalitate a Romaniei - indiferent de acuzele atat de controversate ale domnului Toader - are sansa unica sa se afirme la nivel european, sa fie numita intr-un post de mare incredere, se bucura de sustinerea numerosilor reprezentati din PE, dar constata ca ii pun bete in roate, ca sa nu acceada acolo, propriii ei compatrioti, romanii care ar trebui sa fie mandri de ea.

Ma dezgusta sa-mi amintesc cu cata inversunare ii condamna doamna Dancila la Bruxelles pe unii europarlamentari romani care "isi ponegresc tara", desi ei nu ponegreau nimic, ci doar criticau personalitati politice ale momentului, isi exercitau dreptul la opinie si la exprimare, nimic altceva.

"Tara" nu inseamna nici Dragnea, nici Tariceanu, nici Dancila, Iordache, Nicolicea sau nazdravanul doctor Bacalbasa. Tara inseamna in egala masura si Orban, Kelemen, Barna, Ciolos, inseamna diaspora si multimea protestatarilor si, nu in ultimul rand, presedintele Klaus Iohannis, personalitatea legitimata cu cel mai mare numar de voturi exprimate direct.

Pastrand proportiile, sa vorbim si de trecut

Daca doamna prim ministru ar fi fost corecta, ar fi trebuit sa-i condamne pe aceia dintre romani care se zbat din toate puterile sa impiedice accesul compatriotului lor la un important post european.

Nu este si acesta un mod de a-ti ponegri tara, doamna prim-ministru?

Nu pot simti decat dezgust cand reprezentantii politici ai tarii, in loc sa se bucure de succesul doamnei Kovesi pe plan european, se dau de ceasul mortii sa-i impiedice accesul acolo. O fac numai din vrajba, un fel de gelozie pentru faptul ca nu s-a calificat un reprezentant al PSD sau ALDE, in locul doamnei Kovesi.

Nu vreau sa fiu gresit interpretat, dar cele ce se intampla imi amintesc, pastrand proportiile bineinteles, de periplul multor romani din trecut, care au ajuns sa se afirme pe alte taramuri, numai pentru ca propriii lor compatrioti i-au dispretuit la ei acasa.

Au stralucit si stralucesc peste hotare romani specialisti in informatica, matematica, medicina, inginerie, artisti, unii ajunsi somitati ale lumii. Cum? Goniti din propria tara de Tudoreii respectivelor perioade, de niste Viorici, niste Tariceni sau Nicolici carora le-a pasat doar de propria piele, propriul buzunar, propria masina, propria vacanta si in niciun fel de tara.

Fenomenul nu este de azi, de ieri, dar s-a accentuat. Trecutul cunoaste destule cazuri care ne-ar putea cutremura, daca n-am fi atat de indolenti.

Muzicianul George Enescu a ajuns la Paris dupa ce Tudoreii lui Gheorghiu Dej i-au pretuit in "Scanteia" creatia muzicala drept decadenta. Concertele sale starneau entuziasmul salii Ateneului Roman, unde cu greu prindeai un bilet ca sa intri si unde adesea i se alaturau lui George Enescu somitati ale lumii: Jacques Thibault, Iehudi Menuhin, Alfed Cortot, Arthur Rubinstein. Erau invitatii sai, niciunul din acesti monstri sacri n-a mai vizitat Romania dupa plecarea lui Enescu si asta cred ca spune totul.

Nu este un secret nici modul cum a plecat din tara Constantin Brancusi: injurand de mama. Terminase sculptura reprezentand bustul doctorului Davila si s-a prezentat pentru receptia lucrarii, urmand a incasa onorariul. La receptie, doi Tudorei cu rang de colonei au cerut insa retusuri: unul sa se modifice curbura nasului doctorului Davila, al doilea sa se ajusteze pozitia epoletilor, care nu erau asezati conform regulamentului militar.

Scarbit de modul cum inteleg arta plastica Tudoreii din comisie, marele Brancusi a plecat din tara si dus a fost. Guvernul nostru de astazi nici macar nu reuseste sa rascumpere lucrarea "Cumintenia Pamantului", ca sa ne putem mandri la muzeu cu lucrarea compatriotului pe care l-am gonit din tara pentru ca facuse un nas cam stramb si un epolet prea oblic.

Nu ma pricep intr-ale dreptului si n-am de unde sti cate nasuri strambe si cati epoleti oblici a gasit domnul Toader in evaluarea facuta de el cu privire la doamna Kovesi. Dar, observand succesul ei european, ma conving tot mai mult ca oficialii nostri nu se multumesc doar sa nu respecte statul de drept. Il si dispretuiesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Laura Codruta Kovesi procuror sef european, #Laura Codruta Kovesi audiere, #Laura Codruta Kovesi citatie, #Tudorel Toader scrisoare omologi europeni , #Parchet European