Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Klaus Iohannis > referendum
A   A   A

Scrisoarea presedintelui Iohannis privind referendumul si-a inceput traseul in Parlament

Scrisoarea presedintelui Iohannis privind referendumul si-a inceput traseul in Parlament
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)
Scrisoarea presedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum va fi trimisa spre analiza si raport catre Comisiile juridice ale Parlamentului, apoi va fi convocata din nou conducerea Parlamentului pentru a stabili o sedinta de plen comuna, au stabilit, luni, Birourile reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

"Am decis, conform regulamentului si conform procedurii, sa trimitem (solicitarea presedintelui Klaus Iohannis -n.red.) catre Comisiile juridice reunite din Camera si Senat pentru a avea un raport pe care sa-l inainteze Birourilor permanente reunite si dupa aceea sa avem sedinta de plen reunit.

Termenul pentru un astfel de raport este de doua zile, dupa doua zile asteptam din nou raportul, intrunim din nou Birourile permanente reunite si stabilim calendarul si data pentru sedinta de plen reunit", a anuntat vicepresedintele Senatului Claudiu Manda.
Klaus Iohannis a transmis pe 4 aprilie presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea, scrisoarea cu privire la temele referendumului national care va fi organizat pe 26 mai.

"In temeiul dispozitiilor art. 90 din Constitutie, precum si ale art. 2 si art. 11 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, intentionez sa cer poporului sa-si exprime, prin referendum, vointa suverana cu privire la urmatoarele probleme de interes national: interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie; interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare corelata cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct Curtea Constitutionala cu privire la ordonante.
Avand in vedere dispozitiile legale mentionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum national referitor la problemele sus-mentionate", precizeaza Iohannis, in scrisoarea transmisa conducerii Parlamentului.

Dupa trimiterea scrisorii, presedintele Iohannis a organizat si consultari cu partidele parlamentare.

Citeste mai multe despre:
Referendumul pentru Justitie va avea doua teme. Ce le-a scris Iohannis lui Dragnea si TariceanuIohannis a terminat consultarile si face sigur referendum. Presedintele acuza incercarea jalnica a PSD de a se folosi de fostii detinuti politic
Facebook ShareTweet
 Luni, 15 Aprilie 2019, ora 15:49

 Articol citit de 1820 ori

Citeste si: