Plesoianu a depus plangere penala impotriva lui Iohannis pentru incitare la ura impotriva PSD

Duminica, 19 August 2018, ora 20:24
10154 citiri
Plesoianu a depus plangere penala impotriva lui Iohannis pentru incitare la ura impotriva PSD

Deputatul PSD Liviu Plesoianu anunta ca a depus o plangere penala impotriva presedintelui Klaus Iohannis pentru savarsirea infractiunii de incitare la ura si discriminare "impotriva parlamentarilor PSD, a Guvernului PSD, a membrilor PSD, a votantilor si sustinatorilor PSD".

"Am depus urmatoarea PLANGERE PENALA: Pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 369 Cod penal - Incitarea la ura sau discriminare de catre numitul Klaus Werner Iohannis. Astfel, la data de 4 august 2018, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, a incitat la ura si discriminare impotriva unei categorii de cetateni ai Romaniei, membri, simpatizanti sau alegatori ai Partidului Social Democrat (PSD) . Prezent la Consiliul National al Partidului National Liberal, Presedintele Iohannis s-a exprimat public cu privire la scandalul iscat de utilizarea numarului de inmatriculare 'M..E PSD' obtinut in Suedia", a anuntat, duminica, deputatul PSD Liviu Plesoianu, pe Facebook.

Deputatul PSD a apreciat ca Iohannis a incitat la ura si discriminare impotriva PSD si a milioanelor de votati si sustinatori ai partidului.

"Toate actiunile cu caracter constant si repetat ale Presedintelui Iohannis (iesirea in strada, la un miting neautorizat, printre protestatari care scandau "PSD - CIUMA ROSIE" ("CIUMA ROSIE" fiind slogan nazist, folosit de Goebbels si aparatul sau de propaganda pentru a incuraja exterminarea poporului evreu); incurajarea celor care folosesc in spatiul public injuratura "M..E PSD" la adresa unei categorii din care fac parte milioane de romani; subminarea autoritatii Politiei prin acuzele referitoare la actiunile pretins abuzive (prin care nu li se permite unor romani sa injure alti romani) au ca rezultat (avand in vedere functia detinuta de domnul Iohannis) umilirea si hartuirea publica permanenta a unei mari categorii de cetateni romani.

Prin toate actiunile amintite mai sus, Presedintele Iohannis nu doar ca nu indeamna la respect reciproc, dar chiar stimuleaza si incurajeaza discriminarea si ura. Presedintele Iohannis incita la ura si discriminare impotriva parlamentarilor PSD, a Guvernului PSD, a membrilor PSD (vorbim de sute de mii de oameni), cat si a votantilor si sustinatorilor PSD (vorbim de milioane de oameni) ", a mai scris social-democratul.

In opinia lui Liviu Plesoianu, pe acest fond de instigare la ura s-a desfasurat protestul din 10 august.

"Toate aceste declaratii si activitati au culminat cu declansarea manifestarilor violente ale unor indivizi (neidentificati inca in totalitate la aceasta data) ce s-au derulat in data de 10 august 2018 in Piata Victoriei, activitati care au avut ca scop declarat inlaturarea din functie a Guvernului Romaniei, legitim investit. Acestea s-au derulat pe fondul de instigare la ura, derulat in mod constant de numitul Iohannis, incepand cu anul 2016, anul in care partidele de guvernamant au castigat alegerile parlamentare in mod legitim si au format un guvern", mai spune Plesoianu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Plesoianu plangere penala Iohannis , #PSD