Ancheta la Spitalul Judetean Slobozia: O femeie care a murit de gripa ar fi fost la spital de doua ori, fiind lasata sa plece

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 17:26
6009 citiri
Ancheta la Spitalul Judetean Slobozia: O femeie care a murit de gripa ar fi fost la spital de doua ori, fiind lasata sa plece
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Slobozia a inceput o ancheta dupa ce sotul unei femei care a murit din cauza gripei a reclamat ca aceasta a fost la spital de doua ori, acuzand stare de rau, dar de fiecare data a fost lasata sa plece.

Potrivit managerului SJU Slobozia, Mariana Iancu, femeia de 45 de ani s-a prezentat la UPU in 13 ianuarie cu mijloace proprii, acuzand simptomatologie de viroza respiratorie, subfebrilitate, temperatura fiind de 37,8 C si simptomatologie genito-urinara.

Investigatiile clinice si paraclinice facute pe parcursul prezentarii au confirmat diagnosticul de viroza respiratorie, pacienta fiind externata cu recomandari de investigatii paraclinice in sfera genitala si reteta medicala.

Bolnava a revenit, o zi mai tarziu, la UPU a Spitalului din Slobozia, avand o stare similara, respectiv simptome specifice unei viroze respiratorii, cu febra 37,6. Ea a plecat cu recomandari de continuare a tratamentului si efectuarea investigatiilor recomandate la prima prezentare.

Ulterior, la doua zile de la cea de-a doua prezentare, a fost solicitata Ambulanta, constatandu-se decesul pacientei.

"Alte detalii cu privire la caz nu se pot oferi, avand in vedere ca in speta s-a intocmit un dosar penal de moarte suspecta si s-a dispus efectuarea autopsiei medico-legale. Singura informatie este cea mentionata pe certificatul medical constatator al decesului, cauza mortii fiind neprecizata, intrucat probele prelevate cu ocazia autopsiei sunt trimise la Institutul National de Medicina Legala, asteptandu-se rezultatul examinarilor complementare", a declarat managerul SJU Slobozia, Mariana Iancu.

Femeia de 45 de ani a murit saptamana trecuta, testele rapide dupa deces aratand ca aceasta contractase virus gripal de tip A. Femeia avea afectiuni cardiace si nu era vaccinata antigripal.

"Suspiciunea de infectie cu virus gripal a fost pusa in baza unui test rapid pentru influenza A si B, efectuat in Laboratorul Clinic al SJU Slobozia, pe probele biologice recoltate cu ocazia autopsiei medico-legale, urmand ca diagnosticul de certitudine sa fie stabilit de Institutul Cantacuzino", a declarat Iancu.

Prin ancheta pe care o desfasoara, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia incearca sa descopere daca a fost vorba despre un caz de neglijenta medicala sau nu.

In functie de rezultatul anchetei interne, oficialii Directiei de Sanatate Publica Ialomita vor face la randul lor verificari in acest caz.

"Daca situatia o va impune, vom face la randul nostru verificari. Asteptam concluziile reprezentatilor Spitalului Judetean de Urgenta Slobozia, cu privire la ancheta pe care au inceput-o", a declarat Gabriel Modrea, directorul Directiei de Sanatate Publica Ialomita.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#ancheta spital Slobozia femeie gripa, #morti gripa , #gripa