Din PSD se cere comisie de ancheta pentru Iohannis: A instigat la revolta, e interesat de escaladarea conflictelor

Sambata, 18 August 2018, ora 17:38
17975 citiri
Din PSD se cere comisie de ancheta pentru Iohannis: A instigat la revolta, e interesat de escaladarea conflictelor
Foto: Facebook/ Klaus Iohannis

Liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica, a apreciat, sambata, ca este necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta pentru ca declaratiile lui Klaus Iohannis despre actiunea Jandarmeriei la protestul din 10 august "denota dorinta evidenta de a stimula si mai mult violentele existente".

"Inca din seara protestelor, presedintele Iohannis a lansat o serie de acuzatii dure la adresa Jandarmeriei, in lipsa oricaror dovezi si informatii operative. Acest fapt denota rea-vointa si dorinta evidenta de a stimula si mai mult violentele existente.

Ca si Basescu, Iohannis nu este interesat de stingerea conflictelor din societatea romaneasca ci, dimpotriva, de escaladarea lor pentru castiguri electorale. Toate acestea in tandem cu un aparat de propaganda agresiv, finantat din surse obscure.

Cred ca s-au depasit niste limite democratice in acest razboi politic si consider necesara infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta, care sa aduca lumina pe scena publica", a declarat liderul europarlamentarilor PSD, Dan Nica.

Presedintele delegatiei PSD din Parlamentul European a adaugat, potrivit sursei citate, ca seful statului trebuie sa inteleaga ca "schimbarea Guvernului altfel decat prin mijloace democratice este ilegitima".

De asemenea, presedintele Organizatiei Femeilor Social Democrate (OFSD), Rovana Plumb, a acuzat ca liderii partidelor din Opozitie si presedintele Klaus Iohannis au instigat la revolta ceea ce a condus la divizarea societatii, aceasta precizand ca sunt de condamnat astfel de actiuni.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a adaugat ca este total impotriva actelor de violenta extrema care au avut loc pe 10 august in Piata Victoriei.

"Toata aceasta situatie a fost generata si propagata de mesajele si actiunile de incitare la nesupunere civica si haos transmise in spatiul public de liderii si reprezentantii partidelor din Opozitie. Resping cu fermitate orice agresiune impotriva unei femei care isi facea datoria de a asigura protectia protestatarilor pasnici.

Totodata, condamn toate incercarile domnului presedinte Iohannis si ale partidelor din Opozitie pentru divizarea cetatenilor, sfidarea ordinii publice, dezinfomarea si instigarea de a pune presiune pe membrii Guvernului", a declarat Rovana Plumb.

Mesajul lui Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, ca "violenta si reprimarea brutala" de la protestele din 10 august sunt inacceptabile, insa persoanele "care ies in strada pentru a transmite un mesaj au o voce legitima".

In plus, seful statului a subliniat ca au trecut deja trei zile de la protestul violent din Piata Victoriei si nu exista niciun responsabil, precizand ca in orice tara pana la aceasta ora ar fi fost cel putin o demisie. Klaus Iohannis a adaugat ca cei vinovati de ceea ce s-a intamplat la protestul din 10 august trebuie pedepsiti, indiferent cine sunt ei.

"Romania traverseaza o stare grava de tulburare, din cauza violentelor de vineri seara. Atitudinea civica a fost aspru pedepsita cu gaze lacrimonege, tunuri de apa si lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionanta mobilizarea romanilor din tara si de pretitindeni. Multi oameni veniti din diaspora au participat la manifestari.

Nu au fost adusi cu autocarele, au venit din proprie initiativa, revoltati de modul cum PSD guverneaza si legifereaza, de atacturile la statul de drept din ultimul an si jumatate. Protestele de sambata si duminica au aratat tuturor adevarata fata a celor care ies in strada de mult timp. Romanii stiu sa fie civilizati, civici, activi si corecti, nu isi merita etichetele primite din partea unor voci irespondabilie in politica.

Violenta si reprimarea brutala a cetatenilor nu sunt acceptabile sunt nicio forma. Atacarea femeilor, a copiilor sunt de neconceput pentru un stat european, iar cei vinovati trebuie identificati si pedepsiti, indiferent cine sunt. Solutia de a dispersa cetatenii este condamnabila si nejustificata. Interventia Jandarmeriei a fost disproportionata. Condamn la fel de ferm actiunile instigatorilor la jandarmi, in incercarea de a deturna un protest pasnic", a afirmat Klaus Iohannis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD comisie ancheta Iohannis, #PSD ancheta Iohannis proteste, #Iohannis ancheta proteste , #presedinte