Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Klaus Iohannis > presedinte
A   A   A

Iohannis tot crede ca Dancila trebuie sa plece: Celor din PSD si Guvern nu le place sa le arate cineva oglinda

Iohannis tot crede ca Dancila trebuie sa plece: Celor din PSD si Guvern nu le place sa le arate cineva oglinda
Foto: Digi24 TV
Presedintele Klaus Iohannis nu renunta la ideea ca premierul Viorica Dancila ar trebui sa demisioneze.

Intrebat la Sofia daca isi mentine ideea ca Dancila ar trebui sa demisioneze, Iohannis a replicat: "Evident ca da".

Jurnalistii au vrut sa afle de la seful statului daca este pace acum intre cele doua palate.

"Nu a fost nici razboi, nu a fost nici pace. Vedeti? Conform articolului 80 din Constitutie, care defineste rolul presedintelui, acesta vegheaza la buna functionare a autoritatilor publice. Ori a veghea nu este o stare pasiva.

Daca vad ca lucrurile merg prost, este obligatia mea sa atrag atentia, sa convoc la discutii, sa cer opinii informate, acesta e lucrul pe care il fac. Daca celor din PSD si Guvern nu le place sa le arate cineva oglinda, atunci sa lucreze mai bine, mai cu spor", a spus Iohannis.
Daca cineva se uita prea des la filme cu mafioti, e problema sa

Despre faptul ca Liviu Dragnea a spus recent ca Iohannis ar fi amenintat-o pe Dancila in stil mafiot, seful statului sustine ca nu si-ar fi permis asa ceva.

"Nu imi permit sa amenint pe nimeni, ar fi o atitudine primitiva. Eu m-am referit la demisie. Daca cineva se uita prea des la filme cu mafioti, e problema sa", a punctat Iohannis.

Astfel de abordari dauneaza Romaniei

Presedintele a revenit asupra relocarii ambasadei de la Tel Aviv si asupra vizitei facuta de Dragnea si Dancila in Israel.

"Sunt lucruri care ne privesc (mutarea ambasadei - n.red.) si e bine sa discutam. Aceste discutii trebuie sa se desfasoare in Romania, intre noi, nu intre publicul global.
Abordarea pe care am criticat-o a fost ca s-au dus in Israel fara sa se consulte cu mine, cu specialisti si s-au gasit vorbind despre mutarea ambasadei. Asa ceva nu se face. Nu ca nu ar fi frumos, nu ca nu ar denota o educatie selecta. Astfel de abordari dauneaza Romaniei", a spus Iohannis.

Acesta a punctat ca in chestiunea politicii externe colaborarea nu este optionala, este obligatorie.

"Nu ar trebui sa fie abordari diferite. Romania va fi puternica doar daca va vorbi pe o singura voce pe probleme de politica externa", a adaugat el.

Iohannis a facut aceste declaratii presei joi dimineata, inainte de summit-ul UE-Balcanii de Vest, care are loc la Sofia.

Citeste si:
Iohannis: Sa nu repetam experienta din comunism, in care unul credea ca le stie pe toateDragnea sugereaza ca Iohannis pregateste ceva grav ca s-o faca pe Dancila sa-si dea demisiaPlumb crede ca Iohannis o jigneste pe Dancila si ii cere presedintelui sa inceteze cu presiunile publiceCum a ajuns ambasada in Israel in programul de guvernare, dupa ce Dancila a vorbit cu Iohannis
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Joi, 17 Mai 2018, ora 10:27
 Autor:Andreea Ghinea

 Articol citit de 8689 ori

Citeste si: