Iohannis spune ca Dancila nu a insistat cu remanierea. Cat despre pactele propuse, "le citim si trecem mai departe" (Video)

Sambata, 14 Septembrie 2019, ora 14:23
4344 citiri
Iohannis spune ca Dancila nu a insistat cu remanierea. Cat despre pactele propuse, "le citim si trecem mai departe" (Video)
Foto: Facebook/Partidul National Liberal

Presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit, sambata, ca premierul Viorica Dancila nu a insistat deloc pe tema remanierii si ca l-a sunat cu doar cateva ore inainte sa trimita propunerile de ministri.

"Nu a insistat deloc. M-a sunat cu o zi inainte, ma rog, cu cateva ore inainte de a-mi trimite acea solicitare ciudata de remaniere, asa dupa cum v-am spus atunci", a precizat Klaus Iohannis, atunci cand presa l-a intrebat daca Dancila a incercat sa-l mai contacteze dupa respingerea remanierii.

Iohannis a mai fost intrebat si ce asteptari ca premierul sa mearga in Parlament, pentru votul de incredere, asa cum i-a cerut.

"Pai va spun cum o vad. Eu am venit in fata natiunii cu argumente constitutionale foarte solide si doamna premier a venit in fata natiunii cu afirmatii ciudate", a replicat Iohannis, citat de Mediafax.

Amintim ca Viorica Dancila a trimis, miercuri seara, la Cotroceni, propunerile pentru ministerele lasate fara titulari dupa ruperea coalitiei, noile nominalizari fiind tot membri ALDE.

Astfel, pentru Ministerul Mediului a fost propusa aceeasi Gratiela Gavrilescu, la Energie Ion Cupa, iar la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul a fost nominalizat Stefan Baisanu. Premierul a anuntat si propunerile pentru ministerele conduse in prezent de interimari: Dan Chirila la Ministerul de Interne si Camelia Gavrila la Ministerul Educatiei. Totodata, Dan Matei a fost propus pentru postul de vicepremier pe probleme economice.

Joi, presedintele Klaus Iohannis a refuzat din nou ministrii propusi de premierul Viorica Dancila si a cerut Guvernului sa mearga in Parlament pentru a obtine votul de incredere.

"Am primit o corespondenta de la doamna premier ieri. Imi cere o remaniere guvernamentala, imi solicita eliberarea din functie a unor ministri, a unor interimari si numirea a sase ministri. Aceasta remaniere este neavenita, nepotrivita si o refuz clar. Va spun direct si public: trebuie sa va prezentati in fata Parlamentului cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastra", a spus seful statului.

Iohannis, despre pactele recent propuse: Le citim si trecem mai departe

Pe de alta parte, presedintele a fost intrebat de jurnalisti, sambata, la Venus, ce parere are despre pactul propus de premierul Viorica Dancila.

"Vedeti acum suntem practic in campanie electorala, chit ca formal suntem in campania preelectorala, si toti competitorii incearca sa prezinte abordari si chestiuni atractive pentru electorat. Pana aici, nimic rau.

Insa trebuie sa intelegem ca ce se face acum cu acest pact, si au incercat altii sa vina cu tot felul de documente tip pact, sunt actiuni electorale. Le citim si trecem mai departe", a raspuns presedintele.

Premierul Viorica Dancila, presedintele PSD, a anuntat vineri ca propune partidelor parlamentare semnarea "Pactului national pentru bunastarea romanilor", mentionand ca acesta trebuie sa fie garantia politica a continuarii cresterii nivelului de trai in perioada urmatoare. Pactul a fost transmis catre toate partidele parlamentare si grupului minoritatilor de la Camera Deputatilor.

Opozitia respinge pactul lui Dancila, in schimb, Victor Ponta a anuntat ca va semna pactul propus de Dancila, desi l-a primit de la "Liviu Dragnea - Cabinet Presedinte".

Iata si pozitia exprimata de Dacian Ciolos, partenerul de alianta al lui Dan Barna- promite ca nu va taia salariile si pensiile: Pactul propus de Dancila, strategie ieftina inventata de Ion Iliescu

Pe de alta parte, Alianta USR-PLUS a propus tot saptamana aceasta organizarea de alegeri anticipate odata cu alegerile locale, in data de 6 iunie a anului viitor, cerand presedintelui Klaus Iohannis, partidelor din opozitie si parlamentarilor sa semneze un pact in acest sens si anuntand ca parlamentarii USR sunt dispusi sa renunte la mandatele lor inainte de terminarea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Iohannis Dancila pact, #Iohannis Dancila remaniere ministri , #Viorica Dancila
Comentarii