Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Klaus Iohannis > presedinte
A   A   A

Iohannis, prima declaratie dupa revocarea lui Kovesi: Primul om in stat respecta deciziile CCR. DNA merge inainte

Iohannis, prima declaratie dupa revocarea lui Kovesi: Primul om in stat respecta deciziile CCR. DNA merge inainte
Foto: Administratia Prezidentiala
Presedintele Klaus Iohannis a dat miercuri primele explicatii dupa revocarea Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA: nu avea ca optiune sa nu respecte decizia CCR, spune acesta, dar asta nu inseamna ca anticoruptia nu va merge inainte. "DNA are profesionisti in sistem si activitatea institutiei va continua", a subliniat Iohannis.

"Eu respect statul de drept, respect Constitutia si pe acestea nu le spun de complezenta sau slogan. Imi doresc pentru Romania o intarire a statului de drept si a democratiei. Calea romaneasca trebuie sa fie calea democratiei consolidate, care se bazeaza pe valorile NATO si UE.

Aici suntem membru cu drepturi depline. Imi doresc pentru tara mea o intarire a statului de drept si atunci e evident ca primul om in stat e acela care respecta statul de drept si CCR, drept pentru care am pus in aplicare decizia CCR.
Niciun moment nu a fost o optiune pentru mine sa nu respect statul de drept si Constitutia.Daca cineva se bucura acum ca lupta anti-coruptie incetineste, nici vorba. Lupta anticoruptie trebuie sa mearga inainte si va merge inainte.

DNA este un corp de profesionisti foarte buni, DNA trebuie si va merge inainte", a spus Iohannis, la sosirea la NATO.

Presedintele a explicat ca decizia de a semna decretul de revocare nu are legatura cu propria sa parere despre mandatul lui Kovesi in fruntea DNA.

"Acest pas pe care l-am facut luni nu mi-a schimbat parerea personala despre activitatea DNA si a doamnei Kovesi.

Aceasta activitate trebuie apreciata. Voi sprijini in continuare, poate si mai mult, lupta anticoruptie", a adaugat Iohannis.
Luni dimineata, presedintele Klaus Iohannis a ales sa anunte prin purtatorul de cuvant semnarea decretului de demitere a Laurei Codruta Kovesi din functia de sef al DNA.

Purtatorul de cuvant a subliniat atunci ca Romania "este si trebuie sa ramana un stat de drept", in care deciziile Curtii Constitutionale "trebuie respectate si aplicate nu numai de presedintele Romaniei, ci si de majoritatea politica".

Demiterea lui Kovesi a venit dupa mai bine de o luna de la decizia CCR si in ziua in care liderii coalitiei de guvernare, PSD-ALDE, ar fi trebuit sa se reuneasca si sa decida daca demareaza procedura de suspendare a presedintelui Iohannis.

CCR a decis in 30 mai ca presedintele e obligat sa dea curs solicitarii ministrului de Justitie, iar in 7 iunie a publicat motivarea, care are 133 de pagini.
Citeste si:
Kovesi: Episodul de azi nu e o infrangere. Coruptia poate fi invinsa. Nu abandonati! (Video)Kovesi pleaca in aplauze: Incepand de astazi nu voi mai lucra in DNA (Video)Cine urmeaza la conducerea DNA, dupa revocarea Laurei Codruta KovesiCSM a decis ca Laura Codruta Kovesi sa-si continue activitatea la DIICOT Sibiu
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 13:54
 Autor:Magda Gradinaru

 Articol citit de 16970 ori

Citeste si: