Iohannis pleaca azi la Consiliul European informal de la Salzburg

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 07:00
2728 citiri
Iohannis pleaca azi la Consiliul European informal de la Salzburg
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis participa miercuri si joi la reuniunea informala a Consiliului European de la Salzburg, pe agenda aflandu-se teme privind migratia, securitatea interna a UE, precum si ultimele evolutii referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din Uniune.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, Klaus Iohannis va pleda pentru continuarea discutiilor privind Regulamentul Dublin in vederea obtinerii unei solutii consensuale, care sa asigure un echilibru intre solidaritatea si responsabilitatea statelor membre, cu pastrarea caracterului voluntar al oricarei forme de relocare a persoanelor aflate in nevoie de protectie internationala.

De asemenea, in vederea implementarii concluziilor Consiliului European din iunie, seful statului va sublinia ca Romania este deschisa sa contribuie constructiv la dezbaterile privind cele doua noi concepte - "platformele regionale de debarcare" si "centrele controlate".

In ceea ce priveste securitatea interna, cele trei teme prioritare abordate in cadrul reuniunii vor fi protectia frontierelor externe, securitatea interna a Uniunii Europene si securitatea in spatiul cibernetic, precizeaza sursa citata.

Klaus Iohannis va arata ca Romania sustine demersurile de consolidare a coordonarii dintre statele membre si institutiile europene pentru o gestionare eficienta a numeroaselor provocari de securitate cu care se confrunta UE.

De asemenea, Iohannis va evidentia ca Romania acorda o atentie deosebita securitatii cibernetice, atat din perspectiva caracterului sau global, care necesita consolidarea cooperarii in interiorul Uniunii si cu partenerii internationali, dar si din perspectiva nevoii de creare a unui ecosistem european cibernetic fiabil, sigur si deschis.

Cu privire la discutiile despre Brexit, sursa amintita arata ca acestea au scopul de a evalua stadiul negocierilor si modalitatea de organizare a fazei finale a acestora.

In acest context, presedintele Iohannis va reitera importanta mentinerii unei voci unitare si coerente a Uniunii Europene in procesul de negociere cu partea britanica pentru obtinerea unui acord de retragere echitabil pentru toate partile.

Klaus Iohannis va arata ca, pentru Romania, este prioritara protejarea drepturilor si a intereselor cetatenilor sai care locuiesc in Regatul Unit. Totodata, seful statului roman va pleda pentru o relatie cat mai stransa intre UE si Marea Britanie dupa Brexit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Klaus Iohannis Consiliul European Salzburg , #presedinte
Comentarii