Iohannis: Motiunea impotriva lui Citu, o golaneala. PSD inca nu a plecat de la putere

Marti, 10 Decembrie 2019, ora 14:24
6287 citiri
Iohannis: Motiunea impotriva lui Citu, o golaneala. PSD inca nu a plecat de la putere
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a calificat drept o "golaneala" motiunea simpla depusa de social-democrati impotriva ministrului de Finante Florin Citu, aratand ca nu a respectat nici procedura parlamentara, iar cei de la PSD, in frunte cu Orlando Teodorovici, au dat dovada de un comportament incalificabil, recurgand la jigniri.

Seful statului a stat marti de vorba cu jurnalistii, la Cotroceni, dupa ceremonia de decorare a ambasadorului american Hans Klemm, si a fost intrebat daca el considera ca Florin Citu ar trebui sa demisioneze dupa ce motiunea simpla impotriva sa a trecut in Parlament.

"In primul rand clasific un pic asa-numita motiune simpla din Senat pe care o consider o golaneala a PSD. In primul rand, asa-numita motiune simpla nu indeplineste criteriile din regulamentul Senatului in ce priveste felul in care se intocmeste o motiune simpla.

Am putut sa observam, sper majoritatea cu indignare, cum fostul ministru al Finantelor, inconjurat de un grup nemotivat de vesel de senatori PSD, trecand prin fata sau prin spatele celui care dadea un interviu, a considerat ca e momentul sa-l jigneasca intr-un mod incalificabil. A fost o golaneala intentionata, nu un derapaj. Desigur, presedintele Senatului putea sa opreasca acest demers inoportun.

Consider ca este o iesire incorecta, inadmisibila, inoportuna pe care a avut-o PSD in Senat", a spus Iohannis.

Seful statului a aratat ca in opinia sa intregul episod arata ca social-democratii nu au inteles nimic din votul romanilor. Iohannis a punctat, insa, ca rezultatul de la votul motiunii impotriva ministrului de Finante arata si ca PSD inca detine puterea.

"De aici putem sa strangem cateva invataminte importante. Pentru PSD in continuare tot ce nu e PSD si nu serveste direct pesedistii nu e bun si trebuie jignit si aratat cu degetul. E o atitudine nedemocratica, de partid nereformat, care arata dispret pentru chiar institutiile democratice si un dispret profund pentru romani.

Al doilea lucru pe care putem sa-l invatam din asa-zisa motiune e ca PSD in continuare are puterea in institutiile statului. PSD inca nu a plecat de la putere, nu vrea sa inteleaga mesajul dat de romani in mai si sper ca romanii observa si vor da in continuare raspunsuri democratice, prin vot la acest comportament iresponsabil al PSD-ului", a mai spus Iohannis.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Iohannis PSD goloneala motiune simpla Citu , #PNL