Iohannis le cere tinerilor magistrati sa reziste presiunilor: Politicienii sunt vremelnici

Marti, 31 Ianuarie 2017, ora 17:40
4672 citiri
Iohannis le cere tinerilor magistrati sa reziste presiunilor: Politicienii sunt vremelnici
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a spus, marti, cu ocazia primirii la Palatul Cotroceni a noilor magistrati, absolventi ai Institutului National al Magistraturii, ca acestia nu trebuie sa uite ca politicienii sunt vremelnic in functie, iar daca simt presiuni asupra lor trebuie sa le reziste.

"Judecatorii si procurorii nu sunt doar cei care trebuie sa actioneze in baza principiilor constitutionale enuntate, ci trebuie sa fie repere de moralitate in societate. Asadar, deciziile dumneavoastra sunt importante si in plan social.

Nu uitati niciun moment de cetatean! Nu uitati de faptul ca Justitia este in slujba cetateanului!", le-a spus Iohannis noilor magistrati.

El a afirmat ca ii incurajeaza "sa nu faca niciun pas in spate" de la misiunea lor, oricat de greu poate sa fie in anumite situatii.

"Daca simtiti ca asupra dumneavoastra se fac presiuni, rezistati-le! Nu uitati ca un politician sau altul sunt vremelnici intr-o functie de decizie, pe cand legea si Constitutia sunt deasupra oricarui partizanat politic", a spus presedintele.

Presedintele le-a mai vorbit tinerilor magistrati despre independenta justitiei si garantarea statului de drept.

"Independenta justitiei si garantarea statului de drept sunt cuvinte des uzitate in discursurile politice. Atat de des uzitate, incat unii oameni politici ar putea chiar sa creada ca le pot folosi ca pretext pentru decizii care pun in pericol tocmai independenta justitiei si statul de drept. Dar cand unii uita de aceste repere, reactia societatii poate fi ferma, ceea ce demonstreaza cat de importante sunt. Chiar vitale!", a mai afirmat presedintele.

Iohannis a tinut sa sublinieze ca, indiferent de legitimitatea invocata in actiunile lor, decidentii politici nu au voie sa abandoneze principiile fundamentale ale democratiei.

"In caz contrar, cetatenii iau atitudine pentru a readuce lucrurile pe fagasul lor corect. Si romanii au demonstrat ca isi doresc sa traiasca intr-o societate in care principiul conform caruia nimeni si nimic nu poate fi mai presus de lege este pe deplin respectat", a spus seful statului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Klaus Iohannis tineri magistrati, #Iohannis tineri magistrati Cotroceni, #Iohannis mesaj tineri magistrati , #presedinte
Comentarii