Iohannis, catre tinerii nemultumiti de politicieni: Abandonul sau parasirea tarii nu este solutia

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 12:09
5103 citiri
Iohannis, catre tinerii nemultumiti de politicieni: Abandonul sau parasirea tarii nu este solutia
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj catre tineri, la un summit al acestora, in care arata ca, chiar daca sunt profund dezamagiti de modul in care se face politica, "abandonul sau parasirea tarii" nu este solutia.

"Stiu ca multi sunteti profund dezamagiti de modul in care se face politica astazi la noi. Solutia nu este abandonul sau parasirea tarii. Solutia este, si va invit, asa cum am facut-o si cu alte ocazii, sa intrati in politica, sa participati activ la procesul de luare a deciziilor.

Nu permiteti ca viitorul sa fie decis in absenta voastra sau fara sa fiti consultati. Nu permiteti ca promisiunile guvernantilor sa ramana simple pasaje intr-o arhiva. Si, daca tot veni vorba despre promisiuni neonorate, oare cine isi mai aduce aminte de perspectivele promitatoare din celebrul de-acum program de guvernare, care, intre timp, s-a dovedit a fi un veritabil manual de manipulare?", se arata in mesajul lui Klaus Iohannis transmis in cadrul celei de-a III-a editii a Summit-ului Tinerilor.

Seful statului a adaugat ca implicarea tinerilor in societate reprezinta modalitatea prin care lucrurile pot fi schimbate.

"De aceea, va spun: asumati-va cu responsabilitate rolul si credeti in puterea voastra de a schimba lucrurile! Ati demonstrat ca se poate sa aduceti la masa discutiilor autoritatile publice, ati reusit sa rupeti acest cerc inchis al modului de a face politica, i-ati facut constienti de nevoile pe care le aveti.

Poate ca nu toti au raspuns prompt si ati intampinat dificultati in a-i convinge, dar, cu siguranta, daca veti insista, politicienii isi vor da seama ca, fara sa tina cont de parerea voastra, nu se poate. Va indemn sa aveti curaj si sa continuati!", a explicat Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis a subliniat ca tara noastra are nevoie de tineri in politica.

"Am mai spus-o si voi repeta de cate ori am ocazia: Romania are nevoie de tineri in politica, in administratia publica, in mediul antreprenorial, in societatea civila. Asa cum participarea tinerilor in programul 'Romania Educata' a fost vitala pentru a putea definitiva si prezenta, in curand, acest proiect, tot astfel mizez in continuare pe sprijinul vostru intrucat, inca de la bun inceput, am considerat ca aveti un loc esential in acest demers", a mai transmis presedintele Iohannis.

Vezi si Iohannis ii cheama pe tineri in politica: Schimbati Romania in mai bine

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Klaus Iohannis mesaj tineri, #Iohannis tineri abandon tara, #Iohannis tineri politica , #presedinte
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
Mai fa tu o excursie in Madeira ...lasa cliseele ...ne-am lamurit