Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Klaus Iohannis > presedinte
A   A   A

Iohannis acuza campanii de dezinformare la referendum

Iohannis acuza campanii de dezinformare la referendum
Foto: Arhiva Ziare.com
Presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca au existat campanii de dezinformare despre referendumul pentru familie, in care "au prelevat discursul urii si accente extremiste", lucru care "a tulburat pacea sociala".

"Arta are o contributie majora la o viata sociala sanatoasa, fiind spatiul exprimarii libere a celor mai profunde si autentice trairi. Prin arta, intelegem mai bine ca putem deveni mai bogati spiritual atunci cand acceptam diversitatea.

In anul Centenarului, Romania a avut de trecut un test important, iar pacea sociala a fost afectata de o perioada de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constitutiei.

Cand pacea sociala este tulburata, intreaga societate are de suferit. Dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominata de campanii de dezinformare grave, in care au prevalat discursul urii si chiar accentele extremiste", a sustinut Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de decorare a angajatilor Teatrului Evreiesc de Stat Catalina Buzoianu si Ernst Leonhardt.
Mesaj alarmist la Timisoara pentru a promova referendumul pentru familie: Daca nu vii la vot, doi barbati vor adopta copilul tau! (Foto)Biserica face campanie pentru referendum. Mesaj alarmist de la mitropolitul Ardealului: Vor lua si copiii nostri, pentru ca ei nu pot face copii
In opinia sefului statului, "cultura si educatia sunt caile principale prin care ne putem proteja in fata incercarilor virulente de manipulare. Numai prin educatie si apelul la cultura putem deveni mai toleranti pentru a depasi, cu intelepciune si maturitate, incercarile de dezbinare a societatii".

Klaus Iohannis a votat, duminica seara, la Sibiu, in cadrul referendumului pentru familie, fara a spune insa care a fost optiunea sa.
In weekend-ul 6-7 octombrie s-a desfasurat referendumul pentru familia traditionala, prezenta la vot fiind de 21,1%, mult sub pragul de 30% necesar pentru validarea scrutinului.

Peste 91% dintre romanii prezenti la urne au votat pentru modificarea Constitutiei, astfel incat termenul de casatorie sa fie redefinit prin "uniunea dintre un barbat si o femeie" si putin peste 6% au votat impotriva redefinirii familiei in Constitutie.

Citeste si:
Prima reactie a lui Dragnea, la trei zile de la referendumul ratat. Este suparat ca exista obligatia de cvorumPerdantii de la referendum se acuza ipocrit si-si sar reciproc la beregataTriumful Romaniei moderne. Destul!20,41% pentru casatoria PSDALDE cu PNL
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 16:50

 Articol citit de 2334 ori

Citeste si: