Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Klaus Iohannis > presedinte
A   A   A

Emmanuel Macron il lauda pe Klaus Iohannis: E un presedinte care nu isi lasa tara din maini

Emmanuel Macron il lauda pe Klaus Iohannis: E un presedinte care nu isi lasa tara din maini
Foto: Arhiva Facebook/Klaus Iohannis
In contextul in care democratia este tot mai fragilizata in Europa, de regimuri iliberale care si-ar dori ca magistratii sa nu mai fie independenti politic, Klaus Iohannis este un exemplu pozitiv, pentru ca nu isi lasa tara din maini. O spune chiar presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

In interviul acordat, duminica seara, televiziunii franceze BFM-TV, presedintele Frantei a vorbit despre contextul geopolitic vulnerabil al Europei de azi, unde politicienii populisti profita de oboseala oamenilor si instaleaza regimuri de putere in care nu democratia face regulile.

"Avem de-a face in Europa cu asa numitele democratii iliberale. Eu vad in Europa democratii in care oamenii au obosit, democratii care se obisnuiesc cu slabiciunea, cu nedreptatea si inegalitatile, chiar cu furia. (...) Si de celalalta parte sunt democratiile iliberale, care spun: "Oamenii aceia sunt slabi, hai sa nu mai respectam democratia, sa scapam de independenta magistratilor". Polonia, Ungaria, chiar unii in Romania - si salut acum munca presedintelui roman care nu isi lasa tara din maini", a spus Macron.
Klaus Iohannis primeste, astfel, un sprijin important chiar in saptamana in care este asteptata decizia lui in cazul revocarii Laurei Codruta Kovesi de la sefia DNA.

Citeste si Iohannis va anunta la inceputul saptamanii viitoare ce a decis in privinta revocarii lui Kovesi de la sefia DNA
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Luni, 16 Aprilie 2018, ora 09:46
 Autor:Redactia Ziare.com

 Articol citit de 4706 ori

Citeste si: