Iohannis: Premierul e de buna credinta, penalii nu au ce cauta in Guvern. Remaniere sa fie!

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 12:24
30759 citiri
Iohannis: Premierul e de buna credinta, penalii nu au ce cauta in Guvern. Remaniere sa fie!
Foto: Captura Privesc.eu

Presedintele Klaus Iohannis a dat, joi, detalii despre discutia pe care a avut-o marti cu premierul Mihai Tudose in legatura cu remanierea guvernamentala.

Seful statului a spus ca primul ministru i-a prezentat ministrii pe care vrea sa ii inlocuiasca, dar nu a vrut sa dea detalii afirmand ca nu el trebuie sa faca acest anunt.

"Am discutat cu premierul si mi-a prezentat optiunile domniei sale, dar aceste lucruri nu le voi anunta eu. Eu cred ca premierul este de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta. Si romanii, si eu dupa un an de la alegeri asteptam ca PSD sa vina cu rezultate tangibile. Daca este nevoie de remaniere, atunci remaniere sa fie!", a declarat presedintele Klaus Iohannis.

In ceea ce priveste persoanele cu probleme penale din Guvern, seful statului a spus ca nu este important daca acestea isi dau demisia sau vor fi demise. Important este, afirma Iohannis, sa existe o echipa guvernamentala fara probleme de integritate.

"Nu ma interseza daca primesc demisii sau demiteri, important este sa avem o echipa guvernamentala care sa nu aiba probleme penale. M-am exprimat de nenumarate ori, persoanele cu probleme penale nu au ce cauta in functii inalte. Pentru un politician conteaza integritatea, sa nu fie suspectat de nimic.

Aud politicieni care spun ca nu sunt vinovati si ca trebuie sa existe prezumtia de nevinovatie. Da, dar in fata justitiei, nu in fata poporului! Un guvern trebuie sa fie format din oameni curati, integri", a completat Iohannis.

Intrebat daca, in cazul in care premierul Mihai Tudose isi va da demisia, va numi in fruntea Guvernului tot un premier PSD, Klaus Iohannis a spus ca in acest caz se pune intrebarea daca social democratii chiar au capacitatea sa guverneze.

"Trebuie sa fim foarte seriosi, daca si acest guvern ar cadea, atunci ar trebui sa ne punem intrebarea la modul extrem de serios daca PSD ar mai avea capacitatea sa guverneze", a precizat seful statului.

Iohannis nu crede insa ca un Guvern tehnocrat ar mai reprezenta o solutie in momentul de fata.

"Nu cred ca un Guvern tehnocrat ar mai fi o solutie. Un Guvern de tehnocrati nu ar fi o solutie pe termen lung, am spus-o si atunci. Acum suntem la putin timp de la castigarea alegerilor, cine a castigat sa isi faca treaba, sa produca rezultate", a subliniat Iohannis.

Potrivit sefului statului, aceasta criza politica, la fel ca oricare alta, are consecinte negative in economie.

"Se vede foarte limpede ca in economie au fost anuntate noi si noi masuri in domeniul fiscal. E cazul sa se linisteasca lucrurile. Avem o crestere economica, ea se datoreaza consumului, care la randului lui este posibil si datorita cresterilor salariale. Trebuie sa trecem la masuri predictibile, altfel tot ce am castigat se pierde. Nu vad nicio piedica, daca se doreste se poate", a mai spus Iohannis.

Citeste trei analize marca Ziare.com despre situatia din PSD:

Sedinta cruciala azi in PSD

Amintim ca social democratii se reunesc azi intr-o sedinta cruciala, dupa ce premierul Mihai Tudose a anuntat, in ciuda opozitiei clare a lui Liviu Dragnea, ca vrea sa demita din Guvern ministrii care au probleme penale, adica Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Mai mult, Tudose a aratat ca si alti membri ai cabinetului sau sunt vizati de remaniere.

Astfel, Comitetului Executiv National (CExN) al PSD se reuneste incepand cu ora 17:00 pentru a lua decizia politica, sedinta fiind vazuta drept o confruntare directa intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose iar castigatorul urmand sa fie "dat" de lista remaniatilor.

Inaintea acestei sedinta ar urma sa aiba loc si o sedinta a Coalitiei PSD-ALDE, in conditiile in care unul dintre ministrii vizati este Viorel Ilie. Conducerea ALDE a anuntat ca se reuneste la ora 14:00 pentru a decide pozitia partidului.

Iata si care au fost declaratiile lui Tudose care au dat startul public noului razboi din PSD:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Klaus Iohannis Mihai Tudose, #Klaus Iohannis remaniere , #premier