Episcopul Husilor, despre esecul referendumului: Masinaria de propaganda a progresistilor a fost mult mai abila si mai eficienta

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 16:43
9532 citiri
Episcopul Husilor, despre esecul referendumului: Masinaria de propaganda a progresistilor a fost mult mai abila si mai eficienta
Foto: captura video Youtube

Episcopul Husilor, Ignatie, sustine ca referendumul pentru familie a fost invalidat pentru ca "masinaria de propaganda a progresistilor" a fost una mai abila si eficienta, dar si pentru ca evenimentul a fost "anexat" ideologic la politica.

"In primul rand, referendumul a fost invalidat pentru ca masinaria de propaganda a progresistilor a fost mult mai abila si mai eficienta. Biserica nu detine, din pacate sau din fericire, reflexul de a gestiona corect si in timpi reali toate minciunile, distorsionarile si calomniile grosolane care au curs, in saptamanile trecute, pe albia dezbaterilor publice.

De departe, cheia 'succesului' a fost asigurata de anexarea ideologica a referendumului la politica, la unul dintre partidele actuale, precum si la frica iluzorie ca prin vot vor fi modificate si alte articole din Constitutie, fapt care s-a soldat cu formarea unui contingent de indecisi sau decisi sa nu participe la vot. Cu alte cuvinte, ura fata de un partid a fost mai intensa decat dragostea fata de familie, de valorile traditionale", a spus episcopul Husilor.

Prelatul a mentionat ca, paradoxal, in aceasta "manevra" ideologica au cazut inclusiv conservatori crestini, simpli sau intelectuali, astfel, calomnia, ideologizarea "malefica" si dezinformarea fiind mai puternice decat bunul simt si capacitatea de a discerne intre "graul adevarului si neghina minciunii".

Referitor la parerile potrivit carora prin invalidarea referendumului Biserica ar fi primit o "palma", episcopul Husilor a mentionat ca reprezinta o tema falsa.

"Biserica nu a suportat o infrangere. De ce? Prin deductie logica si confirmata personal, mare (sau o suficienta) parte din cei care nu au votat, exceptandu-i pe unii din tabara nedemocratica #boicot sau #staucasa, pentru ca s-au opus unei consultari populare, sunt atasati si cred in valorile iudeo-crestine, in familia naturala, iar aceasta constatare nu se inscrie in logica invinsului care vrea cu orice pret sa para un victorios. Ce folos sa ma autoamagesc cu o victorie goala de continut? As transforma si eu convingerile mele intr-o ideologie.

Din fericire, fug de ideologie ca dracul de tamaie. Orice ideologie ucide. Biserica, prin acest referendum, a primit un semnal puternic ca trebuie sa se focuseze pe un tip de pastoratie de proximitate, frontala, pe infiintarea a cat mai multe gradinite, scoli confesionale, centre de catehizare crestina, asa cum sunt in Occident, pentru a oferi o alternativa tavalugului ideologiei neomarxiste a teoriilor de gen care vor sa corupa, cu nesimtire si persuasiune diabolica, mintea si inima curata a copiilor", a opinat prelatul.

Ignatie si-a exprimat convingerea ca Biserica va restarta, inteligent si discret, strategiile de pastoratie fata de propriii credinciosi, pentru ca detine resursele necesare. El a mai declarat ca Biserica nu trebuie sa culpabilizeze pe nimeni pentru invalidarea referendumului, nici macar poporul pe care il pastoreste, deoarece "demonizarea" generalizata nu face bine nimanui.

"Cred ca niciun pastor responsabil nu va sustine de acum incolo ca Biserica poate fi cuantificata dupa cate ziduri au fost ridicate, ci dupa cat de mult se regaseste in Biserica si ne recunoaste poporul ca pastori.

Deci in tot raul si-un bine. De asemenea, Biserica in toata epopeea asta cu referendumul, alaturi de putinii intelectuali care si-au asumat public valorile de dreapta, a dat dovada de dreapta masura si civilitate in a sustine o cauza profund crestina.

Din nefericire, civilitatea aceasta ne-a costat. Participare mica, pentru o cauza atat de mare. Biserica nu a facut decat sa se comporte extrem de european, a sustinut ceea ce este constitutiv Europei, radacinile ei crestine", a mai spus Ignatie.

Ca raspuns la ceea ce a numit "isteria ipocrita a banilor cheltuiti pe referendum", episcopul Husilor i-a provocat pe "USR-istii progresisti si pe LGBT-istii luminati" sa incerce sa devina, in mod concret, filantropi.

"Sa isi asume agenda sociala prin care isi motiveaza propagandistic atitudinea antieclesiala, de vreme ce au clamat pe social media, pe la diverse televiziuni ca banii trebuiau cheltuiti pentru scopuri caritabile, pentru orfelinate, pentru copiii din centrele de plasament, pentru familiile sarace, de a caror grija nu mai pot dormi noaptea, si sa ne ajute in Vaslui si in orice alta parte sa intregim aceasta opera filantropica initiata si sustinuta discret de Biserica si autoritatile locale. Ar dovedi in felul acesta ca nu sunt doar niste propagandisti de serviciu", a transmis Ignatie.

Amintim ca in aceasta saptamana Vasile Banescu, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, a spus ca printre cauzele esecului referendumului se numara politizarea acestuia, asocierea cu Liviu Dragnea si PSD si neclaritatea intrebarii.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Episcopul Husilor referendum, #Episcopul Husilor rezultat referendum, #Episcopul Husilor esec referendum , #biserica