Asurzitoarele taceri. Mai avem presedinte?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 13 Ianuarie 2018, ora 12:57
18696 citiri
Asurzitoarele taceri. Mai avem presedinte?

Una dintre cele mai importante institutii ale statului, ale oricarui stat, aceea a carei deviza este "siguranta si incredere", Politia Romana adica, este subiectul unui scandal fara precedent, cu efectul unei decredibilizari ce creste de la o ora la alta. Nimeni nu mai poate urmari detaliile cazului, dar sentimentul general este de neincredere totala in cei meniti sa ne apere.

Premierul si ministrul de Interne se razboiesc prin studiouri de televiziune, conferinte de presa si postari pe Facebook, se acuza reciproc de minciuna, isi dinamiteaza reciproc autoritatea.

Ce ministru e acela care nu poate schimba un sef al Politiei si care e acuzat de minciuna de catre premier? Ce premier e acela care, sfidat la scena deschisa de un ministru, se miorlaie pe Facebook, dar nu pune mana sa scrie revocarea.

Orice om de bun simt, platitor de taxe si impozite, se ia cu mainile de cap si se intreaba cat de vulnerabili sunt el si familia lui, dar si cat de vulnerabila este tara in care traieste, in fata unei deloc excluse crize externe. Cine apara cetateanul roman daca cei care ar trebui sa-i poarte de grija ori sunt ei insisi agresori, ori acopera agresori, ori se incaiera ca la usa cortului?

Si in aceasta deriva totala, in care vorbele nici nu mai pot fi urmarite, cele mai grave incep sa devina tacerile.

Dupa ce s-a luat la paruiala cu ministrul de Interne, premierul pare intrat in hibernare. Ministrul de Interne nu a demisionat si l-a infruntat, seful Politiei a predat raportul cerut. Deci? Care e concluzia premierului Romaniei? Am inteles ca a dorit sa se lamureasca, am inteles ca a dorit sa-i dea dnei Dan sansa unei demisii care in mod evident nu a venit. Si acum? Am spus de la inceput ca in opinia mea ar trebui sa plece de mana dna Dan si dl Despescu.

Dupa ce a intrat in joc si chiar l-a preluat la un moment dat anuland autoritatea Ministerului de Interne, dl Tudose nu poate sa lase acum mingea jos ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Eu inteleg ca Liviu Dragnea este intr-un moment teribil si bate tara sa-si asigure sprijinul pentru a ramane in fruntea partidului. Inteleg ca inamicul lui cel mare este acum Mihai Tudose.

Dar pe Mihai Tudose cine l-a propus presedintelui Iohannis? Dna Dan al cui proxy este? Si cine e presedintele partidului care guverneaza acum si raspunde pentru tot circul? Cine e presedintele partidului al carui guvern se da in stamba?

Liviu Dragnea, marele lider al marelui PSD, chiar nu considera ca are vreo responsabilitate pentru ceea e se intampla acum?

Si nu in ultimul rand, presedintele Romaniei, mut ca o lebada in asteptarea premierului Japoniei a carui sosire ne-o vesteste, nu considera ca situatia aceasta il priveste si pe domnia sa? Pentru ca vorbim despre guvernul cu care imparte puterea executiva, pentru ca si premierul si ministrul de Interne sunt membri ai CSAT, pentru ca politia face parte din sistemul de siguranta nationala.

Cand cu ursul impuscat la Sibiu, presedintele s-a grabit sa se declare stupefiat si a comentat pe larg evenimentul, desigur, absolut regretabil.

Cand cu furtuna de la Timisoara, o nenorocire, desigur, dar totusi un accident, presedintele s-a grabit sa dea mesaje in care sa-si arate compasiunea si preocuparea.

Acum, cand tara fierbe din cauza unui scandal cu membri CSAT si Politie, cu agresiuni sexuale si musamalizari, presedintele e complet absent. Eu sunt convinsa ca este informat sau macar nu pot concepe ca nu e, dar intr-un moment de asemenea degringolada oare poporul asta nu simte nevoia sa vada ca primul om in stat se implica pentru aplanare, ca il convoaca pe premier, pe ministrul de Interne sa discute, sa se lamureasca, eventual sa medieze? Ca e prezent si preocupat. Ca macar un inalt demnitar e responsabil.

Eu inteleg ca pentru presedinte, care nu are o alternativa serioasa pentru guvernare, cea mai buna strategie electorala este sa lase PSD sa isi faca singur cat de mult rau poate. Dar dl Iohannis nu e doar un viitor candidat, e si presedinte, pozitie din care cred ca ar trebui sa il preocupe si raul care ii este facut Romaniei si pe care ar avea obligatia sa incerce sa-l diminueze.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#politist pedofil Bucuresti, #Klaus Iohannis politist pedofil , #presedinte