Prima reactie a KFC dupa ce primarul din Targoviste i-a amenintat cu instanta

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 19:32
15158 citiri
Prima reactie a KFC dupa ce primarul din Targoviste i-a amenintat cu instanta
Foto: Captura video YouTube

Compania KFC, acuzata de primarul din Targoviste ca a stricat imaginea urbei printr-o reclama "ofensatoare si revoltatore", a transmis, vineri, scuze locuitorilor orasului.

"Ce s-a intamplat? pentru campania noastra publicitara 'Das glaub' ich jetzt nicht!' (Nu-mi vine sa cred!) am filmat o reclama TV in orasul Targoviste din Romania, pentru a fi ulterior difuzata doar in Germania. Din pacate, acest spot a ofensat si creat nemultumiri in randul oficialilor orasului si locuitorilor din Targoviste.

Ne pare rau pentru acest lucru si regretam situatia creata", se arata in mesajul postat pe pagina de Facebook a KFC, filiera din Romania.

Compania explica faptul ca a ales intentionat orasul Targoviste pentru aceasta filmare, pentru ca are "unul dintre cele mai frumoase turnuri".

"In niciun moment nu ne-am dorit sa denigram orasul Targoviste sau Romania. Din contra: Am ales cu buna stiinta Targoviste ca locatie pentru a filma reclama deoarece orasul se mandreste cu unul dintre cele mai frumoase turnuri din Europa.

In plus, echipa de productie a filmat in trecut, de mai multe ori, in diverse locuri din Romania, pentru ca este o tara apreciata de directorii artistici atat pentru locatiile sale fantastice de filmare, cat si pentru echipele locale de productie cu experienta in domeniu", se mai arata in comunicat.

Apoi, mai transmite compania, clipul, in care un barbat gol se arunca intr-o galeata, de pe Turnul Chindiei, slujeste ideii pe care KFC a vrut sa o transmita, ideea de "nebunie", generata de oferta de nerefuzat prezentata in reclama.

"Ideea spotului nostru a fost 'nebunia', in linie cu motto-ul campaniei 'Nu-mi vine sa cred!'. Am dorit sa prezentam o situatie exagerata, absurda, cum ar fi un barbat gol sarind intr-o galeata mica.

Conceptul a fost sa atragem atentia asupra pretului absurd de mic al ofertei noastre. Spotul are menirea de a fi la fel de provocator ca si pretul, doar pentru consumatorii germani, dar in niciun fel ofensator pentru orasul Targoviste, locuitorii acestuia sau poporul roman. Ii rugam pe locuitorii din Targoviste sa ne accepte scuzele", se mai arata in pozitia companiei.

Pe pagina de Facebook KFC Romania discutia legata de reclama a prins multi internauti, iar parerile sunt de toate felurile. "Dupa parerea mea, KFC are reclame mai neortodoxe in ultima perioada, dar care dau bine la publicul tinta. Daca noi, ca romani, ne oparim de la astfel de chestii, am atins limita ipocriziei", scrie cineva, in timp ce altcineva are o parere contrara: "Asteptam comunicatul prin care ni se spune ca aceasta oribilitate de reclama a fost stearsa si nu va fi folosita nicaieri in lume!".

Amintim ca edilul Daniel Stan a amenintat, joi, intr-o scrisoare deschisa adresata KFC, ca va da in judecata compania, pentru clipul "ofensator si revoltator".

Acesta a mai spus ca "filmarea si expunerea sunt de natura sa maculeze una dintre emblemele de secole ale orasului, punct de referinta pentru comunitate" si a cerut oprirea difuzarii spotului.

Si Complexul Muzeal "Curtea Domneasca" Targoviste a avut o pozitie joi, institutia transmitand ca nu a fost instiintata despre continutul final al spotului, "fiind astfel incalcate prevederile contractului de inchiriere spatii, in baza carora echipa de filmarea prezenta la Targoviste avea obligatia sa nu aduca prejudicii de imagine monumentului istoric".

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#KFC scuze Targoviste, #KFC reclama Turnul Chindiei, #primar Targoviste KFC reclama , #Romania